fbpx

Ervaringen Ixekizumab (Taltz)

Categorie: Reguliere behandelingen 2 jaren geleden
Hallo, 
 
Vandaag start ik met  Ixekizumab (Taltz). Iemand hier toevallig al ervaring mee? 

In 2016 leek fumaarzuur voor mij de oplossing. Echter had ik steeds een hogere dosis nodig om de psoriasis te kunnen bedwingen. Uiteindelijk zat ik op de maximale dosis met minimaal resultaat en ontzettend veel last van bijwerking (buikkrampen en flushes).

In 2020 ben ik begonnen met biologicals. Als eerst heb ik Hyrimoz gekregen, dit werkte het eerste jaar fantastisch maar na een jaar nam de werking af door de antistoffen die ik  aan ben gaan maken. Helaas, door naar de volgende, dit was ilumetri. Ik heb de behandeling nog geen 12 weken volgehouden, maar de psoriasis werd steeds maar erger. In overleg met de arts toen besloten om mijn hoop te vestigen op een volgend middel. 

Vandaag krijg ik de startdosis Ixekizumab (Taltz). Ik ben erg benieuwd of hier mensen zijn die ervaring hebben met dit middel. Vooral ben ik benieuwd naar de werking op langere termijn.

Verder op dit moment ontzettend veel last van plekken op handpalmen en voetzolen. Plekjes scheuren telkens open waardoor het gebruik van mijn handen en voeten ontzettend pijnlijk is. Toevallig nog andere die hier last van hebben/ gehad hebben? Iedere tip voor verlichting hierin is welkom.

Ik ben benieuwd! 

Groetjes, Tara
 • Re: Ervaringen Ixekizumab (Taltz)

  door » 2 jaren geleden


  Met de bovengenoemde middelen heb ik geen ervaring. Wel met het middel fumaarzuur maar dan met de naam Psorinovo. Het hielp mij pas bij de dosis 9 x 120 mg. Dat was na drie maanden gebruik. Nu slik ik het na 11 jaar nog steeds maar slik wel minder tabletten per dan.
  Wel kan ik je misschien helpen bij de kloven die je hebt. Ik heb het exact op dezelfde plaatsen gehad. Het klinkt raar maar plak er gewoon eens kleefpleister zoals Leukoplast op. Als je dit op kloofjes doet, ben je al snel de pijn kwijt omdat de huid eronder zacht wordt. Ik laat de pleister altijd zitten totdat hij eraf valt. De kloof is dan vaak genezen en de pijn was al eerder weg. ik doe dit nu nog als ik bijv. kloofjes of zo op mijn handen heb.
  Deze tip kregen we ooit van een kruidenier en ik ben er nog altijd blij mee.

  Ik gebruik met succes Psorinovo.

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube