Skip to main content
Categorie: Reguliere behandelingen
Goedemorgen, 
Ik heb op dit forum gezocht naar een topic over Enstilar, maar dit niet gevonden. 

Van mijn dermatoloog krijg ik sinds 4 jaar Enstilar voorgeschreven. In het begin werd dit nog vergoed, helaas sinds 2021 niet meer. Aangezien ik een enorme uitbraak had van het voorjaar, gebruikte ik naast lichttherapie ook veel Enstilar. Dat ik daar voor moest betalen, kon me op dat moment niet veel schelen. Mijn dermatoloog zei in oktober dat er een beslissing is geweest van de hoge raad, dat Enstilar wel vergoed moet worden. Dit is natuurlijk goed nieuws. 
Helaas kreeg ik van mijn apotheek een gewone zalf, met dezelfde werkzame stoffen. Ik was niet blij, want het werkt anders/minder goed dan Enstilar. Daarnaast kan ik door de spuitbus zelf mijn rug behandelen, wel zo prettig om niet afhankelijk te zijn. 
Deze site en de site van LEO-Pharma zeggen dat het vergoed wordt.
https://psoriasispatientennederland.nl/nieuws/enstilar-weer-vergoed 
http://www.leo-pharma.nl/Home/Producten/Vergoeding.aspx

Inmiddels is mijn huid een stuk rustiger en is er ruimte om eens op onderzoek te gaan naar die vergoedingen.
Ik heb de apotheek gebeld, ik kreeg de apotheker persoonlijk te spreken. Hij vertelde dat het inderdaad vergoed zou moeten worden, maar dat het gewoon niet gedaan wordt. Als hij Enstilar meegeeft, dan moet hij voor de kosten opdraaien. Hij krijgt domweg zijn geld niet. Als ik naar cz bel, dan wordt mij keurig verteld dat het wel vergoed wordt aan de apotheek. Als hij belt om te vragen naar zijn geld, dan krijgt hij te horen dat hij het alternatief moet voorschrijven. 

Herkent iemand dit? En wat is hier aan te doen? Het is toch belachelijk dat een verzekeraar het oordeel van de hoge raad negeert. 
De apotheker zei dat kleinere maatschappijen zich wel aan de regels houden (hij noemde ONVZ en DWS). VGZ, CZ en Zilveren Kruis zijn vreselijk en er werken teveel Excelridders (woord van de dag :-))

groeten, Kim
Ha Joyce,

Enstilar moet vergoed worden door de verzekeraar. Punt. Informeer even bij je verzekeraar, die is beter op de hoogte dan de dermatoloog.

Groet,
Marina

Ik gebruik Psorinovo

Hey Kim,

Ik gebruik zelf ook Enstillar in spuitbus. De dermatoloog gaf aan mij ook aan dat de spuitbus niet meer vergoedt zal worden, maar de zalf/crème wel, welke dezelfde stoffen zou bevatten. Enstillar is een stuk duurder dan de zalf en omdat het dezelfde werkzame stoffen zou bevatten, gaan ze dit niet meer vergoeden helaas :( Ik ben bang dat ik ook op zoek moet naar een ander middel. 


Groet, 

Joyce

Ik heb zelf goede ervaringen met Ohra na het psorinovo debakel.

Je kan ze vrijblijvend bellen en vragen hoe hun vergoeding is voor 2022.

ja, dat ben ik nu aan het uitzoeken. Het lastige is dat ik nergens een overzicht kan vinden welke zorgverzekeraars het wel (en dan ook echt) vergoeden. 
Denk dat het dsw wordt, op hoop van zegen. 
ONVZ wil een gezondheidsverklaring en die ga ik niet krijgen op dit moment...
Hallo Kim,

Dat is uitermate vervelend dat je verzekeraar dit doet. Is het een optie om over te stappen naar een andere verzekeraar?

Groet,
Marina

Ik gebruik Psorinovo

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube