fbpx

Eerste consult Erasmus MC

Categorie: Reguliere behandelingen 2 jaren geleden
Vandaag na 20 jaar weer een consult gehad bij een dermatoloog bij het Erasmus MC. Ik heb psoriasis op mijn armen en benen. 20 jaar geleden ooit met één klein plekje bij de dermatoloog geweest en sindsdien is de psoriasis veel erger geworden. Heel af en toe smeerde ik met Dermovate, als ik wist dat ik iets had waarbij de psoriasis zichtbaar zou zijn. Dit gebeurt hooguit 3 tor 4 keer per jaar. Daarbuiten smeerde ik nooit en nam de psoriasis voor lief. Maar nu ben ik er wel redelijk klaar mee, altijd lange mouwen en broeken. Dus weer een afspraak ingepland, welke vanmorgen heeft plaatsgevonden.


Omdat ik het smeren nooit consequent heb gedaan vind de dermatoloog het een goed idee om dit wel een keer te doen. Omdat ik veel grote plekken heb krijg ik nu geen Dermovate zalf maar een spuitbus met schuim, BETAMETHASON/CALCIPOTRIOL SCHUIM CUTAAN. De zalf was niet meer te doen, het hele bed zit dan onder en ik jaag er zo een tube doorheen per keer. Met het schuim moet het smeren makkelijker gaan. Tevens is het schuim sterker omdat er ook vitamine E in zit. Voor een bepaalde plek moet ik eerst het schuim gebruiken en daarna overstappen op een mildere zalf met voornamelijk vitamine E. Het zal een rotzooitje blijven na smeren maar dat moet ik maar even voor lief nemen. Ik moet het schuim een maand lang non stop gebruiken. Mocht het verbeteren of eerder weg zijn dan afbouwen maar 2 keer per week smeren. De keren dat ik Dermovate gebruikte hielp het wel altijd. Maar omdat ik dan twee keer smeerde en meteen weer stopte, kwam het altijd weer super snel terug.


Mocht het smeren toch te irritant zijn of niet helpen, dan kan ik ook kiezen voor medicatie. Dit zal dan Skilarence worden. Over twee maanden heb ik een vervolg afspraak om de voortgang te bespreken.
  • Geen reacties gevonden voor dit topic.
Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube