fbpx

Dermatologen

Categorie: Reguliere behandelingen 3 jaren geleden
Is er een lijst met dermatologen die gespecialiseerd zijn in psoriasis? Of goed bekend staan?
Ik heb psoriasis aan mijn voetzolen en vingertoppen en kom bij de dermatoloog niet veel verder dan neotigasonbehandeling, met een wisselend effect.
 • Re: Dermatologen

  door » 3 jaren geleden


  Hallo Conny,

  Welkom op het forum.
  Nee, er is niet een lijst van dermatologen, maar natuurlijk zijn er onder de forumgebruikers wel een aantal bekend. Hierbij helpt het wel als je laat weten in welke plaats/streek je een dermatoloog zoekt. Je hebt het waarschijnlijk ook over psoriasis pustulosa palmoplantaris die over het algemeen voornamelijk op de handpalmen en voetzolen voorkomt? Sinds wanneer heb je deze vorm en hoelang ben je al onder behandeling?

  Groet,
  Marina

  Ik gebruik Psorinovo


 • Re: Dermatologen

  door » 3 jaren geleden


  Hoi Marina,

  Ik kom uit het Gooi, maar ben wel bereid om wat buiten mijn regio te gaan.
  Mijn dermatoloog heeft er niet een specifieke naam aan gegeven. Loop ongeveer 4 jaar bij hem, vanaf mijn 55ste kreeg ik hier ineens last van. Verharding van de huid(alsof je in de secondenlijm hebt gezeten) en vervolgens barsten, dan wondjes en kloven).

  groet
     Conny

 • Re: Dermatologen

  door » 3 jaren geleden


  Ha Conny,

  Is Rotterdam een optie? https://psoriasispatientennederland.nl/nieuws/deelnemers-medisch-onderzoek-gezocht gaat over de PP versie en daar wordt een onderzoek naar gedaan.

  Groet,
  Marina

  Ik gebruik Psorinovo


 • Re: Dermatologen

  door » 3 jaren geleden


  Beste Gonny,

  De vorm van psoriasis aan de handpalmen en voetzolen is een vorm van psoriasis waarvan wij horen dat het bij veel mensen die dit hebben lastig te behandelen is. het is wel zo dat bijvoorbeeld alchohol gebruik en met name roken invloed heeft op deze vorm van psoriasis. Ik heb regelmatig gehoord dat mensen met deze vorm stopten met roken en dat de psoriasis opknapte.
  Verder kun je natuurlijk altijd voor een second opinion naar een ander ziekenhuis gaan.
  Mocht je verdere vragen hebben stel ze dan gerust via - vraag het de voorlichter-

  Groetjes Petra,
  voorlichting PN

 • Re: Dermatologen

  door » 3 jaren geleden


  • Welkom Conny op dit forum. Ik kreeg ook van de ene op de andere dag psoriasis onder mijn voeten en in mijn handpalmen.  Ik heb er nog gruwelijke foto’s van. En...... ik rook niet en ik drink niet. Na vele smeersels ben  ik. - dank zij de oude website van de gefuseerde vereniging -  bij DMF uitgekomen. Ik heb dat aan mijn dermatologe (de Veluwe) gevraagd ende psoriasis is totaal verdwenen. Ik slik nu nog slechts 3 tabletten van 120 mg per week!!! Slikte er eerst 63 per week.
  • Nog even een tip die voor 200 % werkt. Als je kloven hebt (door psoriasis of zomaar) plak er Leukoplast op. Geen pleister maar echt Leukoplast. De kloof wordt week en de pijn wordt al gauw minder en als de pleister eraf valt is de kloof dicht. Zalf kan niet tegen kloven op.

  Ik gebruik met succes Psorinovo.

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube