Skip to main content
Categorie: Reguliere behandelingen
Hallo allemaal,

Ik zou graag ervaringen willen weten van jullie over gebruik van Bioloticals?
Ik heb hele erger psoriasis en vanalles al gehad en geprobeerd jaren lang. Door gestuurd naar Radboud umc. Nu groen licht gekregen voor Bioloticals en werden er 2 namen genoemd die  in aanmerking komen Stelara en Tremfya .Wat is wijsheid ,hopelijk door jullie ervaringen is het iets makelijker een keuze te maken thx voor het mee denken alvast Yvon😊
Yvon, 

Hoe gaat het met je psoriasis? 

Ik heb een vraagje. 
Er is een organisatie die zich bezig houdt met voedsel. Die zoeken een model met psoriasis. Ik doe hun informatie even hieronder.
Zou dit iets voor jou zijn? Ze zoeken nog iemand met op dit moment goed zichtbare psoriasis. Geen enkele verplichting hoor !! Alleen doen als je het leuk zou vinden en het iets voor je is. 

Groet Jim


De fotodagen zijn:
 
- woensdag 15 juni tussen 9 en 13 uur
- woensdag 22 juni tussen 9 en 17 uur
- dinsdag 5 juli tussen 13 en 15 uur


Aangenaam, ik ben Britt Boeijen, journalist bij communicatiebureau Shoot My Food en inspiratieplatform Food Inspiration.

 

Voor een prachtig magazine dat ik eind augustus ga lanceren ben ik op zoek naar een aantal mensen (jong en oud) met psoriasis die ik daarover mag interviewen en fotograferen. 

 

Het thema van ons magazine is melk en dat pakken we in de breedste zin van het woord. Er komen melkrecepten in, we gaan op pad met een melkboer, we zoomen in op diversiteit en racisme en kijken dus naar 'wit' in het uiterlijk, zoals bij de huidschilfers die door psoriasis ontstaan. Het is misschien heel ver weg van melk, maar ik vind het juist bijzonder om in een ander soort magazine bekendheid te creëren rondom huidziekte. Zelf heb ik vanaf mijn tiende psoriasis. Het begon met plekken op mijn hoofd, later kwamen daar mijn ellenbogen bij en nu verschijnen de eerste plekjes op mijn benen. Ik merk dat het bij veel mensen vragen oproept en dat de meesten nog nooit gehoord hebben van psoriasis. Het lijkt me heel mooi om daar op deze manier aandacht aan te schenken. Ik denk aan een korte tekst en mooie portretfoto, zoals je ook weleens in LINDA. magazine ziet.

 

Het magazine wordt niet verkocht, maar delen we gratis uit aan klanten en leden van onze netwerken. Het is een creatief project met liefde voor design, tekst en mens.


Mochten er anderen zijn die dit lezen en denken dit is wel wat voor mij, schroom niet om even contact met mij op te nemen.

Ha Yvon, 

Ik kan je niet helpen, ik gebruik het zelf niet, maar Je kunt met de zoekfunctie, in het menu "verkennen" rechtsonder kun je zoeken op trefwoord Stelara bijvoorbeeld. 
Ik vond dit https://psoriasispatientennederland.nl/forumc/algemene-informatie/introducties/rene-even-voorstellen van ene René. 

Groetjes, 
Caroline
Dag Yvon, 

Lijkt een prima stap dat je nu over kunt gaan naar Biologics, dat is de naam die de dermatologen er tegenwoordig voor gebruiken. 

Ook bij biologics blijft het een beetje zoeken welke het beste bij je past. We zijn wat dat betreft allemaal redelijk uniek en wat voor de een geldt, is nog niet direct een gelopen race voor de ander. 
Daar wil men wel een betere keuze in gaan maken, vandaar dat er ook een geheel nieuw project gestart wordt het NGID project, op de website kun je meer lezen over Next Generation Immuno Dermatology

Stelara en Tremfya zijn beiden IL-23 remmers, dat kun lezen op de pagina over inwendige behandelingen. 
De ervaringen van de dermatologen zijn over het algemeen heel goed bij deze medicaties. 
Hopelijk geven er nog enkele andere forum bezoekers hun ervaringen over beiden. Zoals je op de foto kunt zien bij deze behandelingen kun je ze met een pen of klein injectienaald bij jezelf injecteren. Na wat oefening natuurlijk. Wat de beste methode is? Ik zou het niet weten 😀 ook dat is vaak weer persoonlijk. 

Succes, 
Jim
Dank je gezegd door: Yvon
Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube