fbpx
Dit topic is op slot.

Vergoeding Dimethylfumaraat 2019 Ohra

Skilarence® is een nieuw geregistreerd geneesmiddel voor de behandeling van psoriasis. De producent van de doorgeleverde bereiding (DB) dimethylfumaraat psorinovo (Apotheek Mierlo-Hout = Infinity Pharma) stopt met de DB.

 

Deze DB wordt uit de Taxe gehaald want die mag niet meer doorgeleverd worden. MAAR de bereiding voor individuele patiënten blijft beschikbaar. Dit is een magistrale bereiding en hoeft niet gemachtigd te worden, mits verzekerde onder behandeling is van een internist, neuroloog of dermatoloog. Deze kosten worden dan vergoed uit de basisverzekering.

 

De verzekerde kan met het recept zelf bij deze bereidende apotheek het geneesmiddel nog verkrijgen. Ze moeten dan zelf betalen en declareren. Het is een magistrale bereiding op individueel recept van een geregistreerd product en voldoet aan de eisen van rationaliteit tot aan de economische eis. De magistrale bereiding mag niet duurder zijn dan Skilarence®. Wanneer de magistrale bereiding duurder is dan de Skilarence® moet de Dimethylfumaraat in dit geval wel gemachtigd zijn.

 

Verzekerde stuurt zelf de nota van de magistrale bereiding in. Zolang de prijs lager of gelijk aan Skilarence® is, wordt deze zonder akkoordverklaring vergoed.Meer informatie
Heeft u nog vragen dan kunt u contact met ons opnemen per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of bel 026 400 40 40 of via Whatsapp 06 20 14 06 59


Ik gebruik Psorinovo.

 

 • Re: Bevestiging Zorgverzekeraars vergoeding Psorinovo

  door » 2 jaren geleden


  Ditzo vergoedt Psorinovo voor 100% mits aan de voorwaarden voldaan wordt:

  Uitsluitend indien de patient ernstige therapieresistente psoriasis heeft en het eerste  recept afkomstig is van een dermatoloog.

  Dat recht heb je vanuit de basisverzekering, ook als je het zelf indient.

  WIj hanteren in ieder geval geen preferentiebeleid. Een preferentiebeleid houdt in dat sommige zorgverzekeraars alleen een bepaald merk vergoeden. Dit hebben wij niet.

  Update 3 oktober 2019: inmiddels wordt de faktuur rechtstreeks naar Ditzo gestuurd, dus men hoeft niet zelf eerst de rekening te betalen om die vervolgens bij Ditzo te declareren.


  Ik gebruik Psorinovo.

   


 • Re: Bevestiging Zorgverzekeraars vergoeding Psorinovo

  door » 2 jaren geleden


  Zilveren Kruis

   

  Ook bij ons is nu de bevestiging binnengekomen dat het Zilveren Kruis Psorinovo gewoon blijft vergoeden. 

  De informatie omtrent deze vergoeding wordt nu intern door Zilveren Kruis verspreid, zodat alle klokken daar gelijk staan en de relevante mensen hier vanaf weten. 

  Zonder meer delen zij het streven om verzekerden te behandelen met medicatie die voldoet aan hun wensen, lagere zorgkosten opleveren en hen beter laten functioneren in de maatschappij. Dus een zeer positief antwoord. Laten we hopen dat andere verzekeraars hier lering uit trekken. 

  Deze informatie komt direct van de zorginkoper farmacie van het Zilveren Kruis. 

  We gaan nog even navragen hoe de vergoeding precies verloopt. 


 • Re: Bevestiging Zorgverzekeraars vergoeding Psorinovo

  door » 2 jaren geleden


  IZZ zorgverzekeraar (uitgevoerd door VGZ) gaat over op volledige vergoeding van Psorinovo (ongeacht soort polis)!

  Gisteren werd ik gebeld door Marina Bons van IZZ Zorgverzekeraars (uitgevoerd door VGZ) om het antwoord op mijn klacht (zie lders in dit forum) over de vergoeding van Psorinovo door ter geven en toe te lichten. Het komt er op neer dat ze inzien dat het probleem wordt veroorzaakt door een geregistreerd medicijn waardoor distributie via Psorinovo via de reguliere apotheken niet meer mogelijk is. Als Psorinovo op voorschrift van de arts beter is voor de cliënt kan dat alleen verkregen worden door het als magistraal bereid product bij Infinity Pharma te bestellen. IZZ is van mening dat de cliënt hiervan niet de dupe mag worden en daarom wordt het volledig vergoed. Het maakt dan niet uit of cliënt een Restitutiepolis of een Naturapolis heeft. Het is voor cliënten gemakkelijker als er tussen IZZ en Infinity Pharma en IZZ een zorgverleningsovereenkomst is omdat dan niet apart gedeclareerd hoeft te worden. Als het mis mocht gaan met een declaratie moet met Marina Bons contact worden opgenomen via de klantenservice of een klachtenformulier op haar naam. Het was prima om dit standpunt met jullie te delen.


  Ik gebruik Psorinovo.

   


 • Re: Bevestiging Zorgverzekeraars vergoeding Psorinovo

  door » een jaar geleden


  Menzis

  Het antwoord van Menzis luidde: Er zijn inderdaad wijzigingen geweest in de leveringsvoorwaarden van Psorinovo. Infinity Pharma mag dit nu alleen rechtstreeks leveren aan de klant. Hiervoor heeft u een recept nodig van de huisarts, waarop de term "medische noodzaak" staat en de merknaam "Psorinovo" Dit recept kunt u vervolgens versturen naar Infinity Pharma. De nota kunt u vervolgens bij ons declareren en wordt volledig vergoed. Het kan zijn dat u eerst een afwijzing krijgt, omdat de wijziging nog zo nieuw is, dat nog niet iedereen hiervan op de hoogte is gesteld, maar wanneer u ons dan belt, wordt het alsnog handmatig verwerkt en aan u overgemaakt. Het eigen risico is wel van toepassing.

  Ik gebruik Psorinovo.

   


Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.