Dit topic is op slot.

Vergoeding Dimethylfumaraat 2019 Ohra

Skilarence® is een nieuw geregistreerd geneesmiddel voor de behandeling van psoriasis. De producent van de doorgeleverde bereiding (DB) dimethylfumaraat psorinovo (Apotheek Mierlo-Hout = Infinity Pharma) stopt met de DB.

 

Deze DB wordt uit de Taxe gehaald want die mag niet meer doorgeleverd worden. MAAR de bereiding voor individuele patiënten blijft beschikbaar. Dit is een magistrale bereiding en hoeft niet gemachtigd te worden, mits verzekerde onder behandeling is van een internist, neuroloog of dermatoloog. Deze kosten worden dan vergoed uit de basisverzekering.

 

De verzekerde kan met het recept zelf bij deze bereidende apotheek het geneesmiddel nog verkrijgen. Ze moeten dan zelf betalen en declareren. Het is een magistrale bereiding op individueel recept van een geregistreerd product en voldoet aan de eisen van rationaliteit tot aan de economische eis. De magistrale bereiding mag niet duurder zijn dan Skilarence®. Wanneer de magistrale bereiding duurder is dan de Skilarence® moet de Dimethylfumaraat in dit geval wel gemachtigd zijn.

 

Verzekerde stuurt zelf de nota van de magistrale bereiding in. Zolang de prijs lager of gelijk aan Skilarence® is, wordt deze zonder akkoordverklaring vergoed.Meer informatie
Heeft u nog vragen dan kunt u contact met ons opnemen per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of bel 026 400 40 40 of via Whatsapp 06 20 14 06 59


Ik gebruik Psorinovo.

 

 • Re: Bevestiging Zorgverzekeraars vergoeding Psorinovo

  door » 4 weken geleden


  Ditzo vergoed Psorinovo voor 100% mits aan de voorwaarden voldaan wordt:

  Uitsluitend indien de patient ernstige therapieresistente psoriasis heeft en het eerste  recept afkomstig is van een dermatoloog.

  Dat recht heb je vanuit de basisverzekering, ook als je het zelf indient.

  WIj hanteren in ieder geval geen preferentiebeleid. Een preferentiebeleid houdt in dat sommige zorgverzekeraars alleen een bepaald merk vergoeden. Dit hebben wij niet.


  Ik gebruik Psorinovo.

   


 • Re: Bevestiging Zorgverzekeraars vergoeding Psorinovo

  door » 2 weken geleden


  Zilveren Kruis

   

  Ook bij ons is nu de bevestiging binnengekomen dat het Zilveren Kruis Psorinovo gewoon blijft vergoeden. 

  De informatie omtrent deze vergoeding wordt nu intern door Zilveren Kruis verspreid, zodat alle klokken daar gelijk staan en de relevante mensen hier vanaf weten. 

  Zonder meer delen zij het streven om verzekerden te behandelen met medicatie die voldoet aan hun wensen, lagere zorgkosten opleveren en hen beter laten functioneren in de maatschappij. Dus een zeer positief antwoord. Laten we hopen dat andere verzekeraars hier lering uit trekken. 

  Deze informatie komt direct van de zorginkoper farmacie van het Zilveren Kruis. 

  We gaan nog even navragen hoe de vergoeding precies verloopt. 


Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.