fbpx

Op 15 juni 2018 is in de Volkskrant een artikel verschenen: https://www.volkskrant.nl/wetenschap/vals-spel-in-de-farmacie-de-pil-is-hetzelfde-de-prijs-een-veelvoud~b7518d05/

Het interessante is dat er o.a. een verwijzing in staat naar dimethylfumaraat, de werkzame stof in Psorinovo en Skilarence:

Dezelfde truc wordt toegepast bij de stof dimethylfumaraat, die al tientallen jaren op de markt is voor patiënten met psoriasis. Duitse artsen ontdekken dat het middel ook werkt tegen ms. Farmaceut Biogen koopt het patent van hen over, en brengt in 2014 in Europa het medicijn Tecfidera op de markt, dat tien keer duurder is dan de aloude apothekersbereiding. Minister Schippers noemt dat prijsverschil ‘onmaatschappelijk groot’, maar overleg met Biogen leidt niet tot een lagere prijs. 

De oplossing: Het medicijn zelf maken, in apothekerstaal: magistraal bereiden. En daarna alle patiënten naar een apotheek sturen die het middel nog zelf maakt. Daarvan zijn er niet veel meer, dus het is omslachtig, zegt  hoogleraar Uyl-de Groot, ‘maar het mag wel’. Doorleveren is verboden, maar zelf maken, voor eigen patiënten, niet. En iedereen is vrij in de keuze van zijn apotheek.

Skilarence is twee keer zo duur dan Psorinovo en alleen Psorinovo heeft de vertraagde afgifte.


Ik gebruik Psorinovo

  • Geen reacties gevonden voor dit topic.
Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube