fbpx

Hallo allemaal,

Bij mij is de PSA heel langzaam opgekomen de afgelopen 8 jaar. Door mijn leefstijl aan te passen heb ik de symptomen tot nu toe goed in de hand gehad. Denk aan een goede BMI, veel krachtsport, gluten- en lactosearm eten en een hele rits voedingssupplementen. Ook eet ik geen varkens- en rundvlees meer. Welke onderdelen hiervan precies welk effect hebben is natuurlijk de vraag. Ik voel me er in ieder geval goed bij. En de psoriasisvlekken die ik had zijn weg en niet meer teruggekomen.

Toch zijn sommige van m'n gewrichten af en toe nog ontstoken, vooral de pezen. Vandaar dat ik naast alle lifestyle en natuurlijke aanpassingen toch iets aanvullends wil gaan proberen. En dan geen MTX, want de werking daarvan is naar mijn mening veel te grof en breed. D.w.z. het beïnvloed teveel andere zaken die volgens mij niet te maken hebben met de oorzaak van PSA. En ja, ik ken ook mensen die het wel gebruiken en waar het voor werkt, prima!

Wat ik zelf wil is DMF proberen. Als ik kijk naar de invloed van sporten op mijn symptomen, dan kan het zomaar zijn dat de oorzaak van het ziektebeeld toch ergens ligt rond slecht werkende mitochondrien, en de citroenzuurcyclus waar fumuraat een schakel in is. Als er trouwens een onderzoeker is die dit leest en hier iets mee wil dan zou ik daar wel eens over willen sparren. Maargoed, m'n reumatoloog schrijft geen DMF voor en zijn collega de dermatoloog denkt dat DMF voor mij niets gaat doen. Wie kent er een arts / dermatoloog die mij wil behandelen met DMF? En dan liefts in de regio Breda / Tilburg.

Vriendelijke groeten, Marcel

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube