fbpx

specialist artritis psoriatica

Categorie: Psoriasis en Artritis psoriatica een maand geleden
Ik heb sinds 1998 artritis psoriatica en ook - gelukkig heel weinig - psoriasis. Heb met name peesontestekingen. Was daarvoor bij Reade maar kreeg daar uiteindelijk de bekende kluitjes-in-het-riet die ik op dit forum ook tegenkom: geen bezinksel, geen ontstoken vingers, dus geen AP,  afwijkingen op röntgenfoto's mwah zal de leeftijd wel zijn, het zal wel fibromyalgie zijn, ga maar naar de fysio. De diagnose AP hadden ze overigens zelf gesteld.
Heb steeds NSAIDS tegen de pijn gehad. Sinds enige jaren ook diabetes, medicatie daarvoor neemt toe. Beetje ontmoedigd geraakt, heb het langere tijd maar zo gelaten. Maar nu ernstige bloedarmoede, die - natuurlijk zelf gegoogled wink- zou kunnen komen van: de medicatie, de AP (of iets anders, onderzoek volgt). Diclofenac bij mijn leeftijd mèt diabetes niet goed, zegt Thuisarts (ik heb 2x daags 75 mg). Ik heb zelf het idee dat een goede serieuze behandeling van de AP mij kan helpen, zoek daarvoor een arts die echt gespecialiseerd is, en verder wil kijken dan de symptoombestrijding. Ik hoor goede berichten over de St. Maartenskliniek, maar als iemand een arts in mijn omgeving Amsterdam weet, zou ik dat heel fijn vinden. Alvast zeer bedankt voor jullie reactie!
 • Re: specialist artritis psoriatica

  door » 5 weken geleden


  Ha Pat, 

  Dan heb je het al best flink lang. Ik heb het bijna net zo lang, sinds 2000 ongeveer. 
  Na veel omzwervingen ben ik bij het medicijn DMF (dimethylfumaraat) terecht gekomen. Dat werkt bij psoriasis en artritis psoriatica (alleen dit laatste weten de reumatologen niet)_  Daardoor heb ik vele jaren lang vrijwel geen last gehad van ontstekingen en ook nog nog niet, maar mogelijk komt dat door aan passingen in mijn dieet. 

  In de tussentijd zijn er goede biologics op de markt, die wat voor je zouden moeten doen. Het nadeel is dat als je naar de reumatoloog gaat, dat die je MTX, metrotexaat (een soort chemotherapie) gaat voorschrijven. Persoonlijk, ik ben geen arts maar ingenieur, lijkt me dat gezien je diabetes en bloedarmoede geen goede zaak. 

  In Amsterdam ken ik alleen Conny van der Laken, maar ik heb geen idee hoe goed ze is. 
  Een bekende reumatoloog, die ook overtuigd is van de relatie tussen Psoriasis en artritis psoriatica, is Emmerik Leijten, maar die werkt  in de maartenskliniek locaties Nijmegen en Woerden https://www.maartenskliniek.nl/reumatologie/specialisten/leijten-e. Het is overigens wel logisch dat Reade niet kon vinden wat je had, inderdaad geen bezinking en geen andere bloedafwijkingen bij artritis psoriatica, het wordt puur geconstateerd op basis van aangifte van de patiënt en je hebt een kundige arts nodig. Sterke signalen zijn: Iemand heeft al een beetje psoriasis, er is sprake van peesontstekingen (!) en de persoon heeft putjes in de nagels of zogenaamde kalknagels. 

  Hartelijke groet, 

  Jim 


 • Re: specialist artritis psoriatica

  door » 5 weken geleden


  Dankjewel Jim! Fijn dat je ook goede berichten over de St Maartenskliniek hebt gehoord, ik noteer de naam van de arts die je noemt en ga er werk van maken.
  Ook fijn dat je een manier gevonden hebt om heel weinig last te hebben! Hopelijk blijft dat zo, hartelijk groet Pat


Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube