Skip to main content
Goedenavond. Sinds januari 2024 is vastgesteld dat ik psoriasis pustulosa palmoplantaris heb. Momenteel bezig met de 1e behandeling namelijk zalf smeren (dovobet). Heeft iemand een idee om de pijn aan je voeten te verminderen? Alvast bedankt. Groet Jolanda
Okee.. 
Heel veel succes Jolanda. Ook namens Marina. 

En laat ons zeker even weten of de medicatie gaat helpen.
Bedankt Jim voor je reactie.

Ik heb vandaag medicijnen gekregen, alitretinoine. Ik ben benieuwd. Het duurt een week of twee voordat ik verandering merk.
Er is recent een biologic op de markt gekomen, die spefifiek helpt bij GPP. 
Ik weet even niet meer hoe het heette. 
Kijk ook even hier https://psoriasispatientennederland.nl/onderzoeken/project-gpp

Ha Jolanda,

Graag gedaan. Hou ons op de hoogte als je wil!

Groet,
Marina

Ik gebruik Psorinovo

Bedankt Marina voor de informatie.
Hallo Jolanda,

Als je eigenlijk alleen plekken op je handpalmen en voetzolen hebt, dan zal lichttherapie niet echt handig zijn lijkt mij. Overigens wel belangrijk om te weten dat je eerst de medicatiezalf aanbrengt, en daarna pas een andere zalf die de boel helpt soepel te houden. Denk niet dat jouw probleem kloven is, aangezien je daarvoor meestal een erg droge huid zal hebben.
Als ik jou was, zou ik bij je volgende afspraak echt aandringen op een andere soort medicatie zoals tabletten (systemische therapie) of biologicals. Met zalven ga je het echt niet redden, en lichttherapie zou hooguit iets kunnen helpen als het echt alleen op je handpalmen en voetzolen gericht is (als je verder weinig tot geen plekken op je lichaam hebt).
Lees je in over de mogelijke behandelingen hier op onze site: https://psoriasispatientennederland.nl/behandelingen-uitwendig en https://psoriasispatientennederland.nl/behandelingen-inwendig

Groet,
Marina

Ik gebruik Psorinovo

Ik denk dat de pijn meer komt van de dunne huid en de blaasjes. Wellicht ook van de kloofjes... Doordat het op je voetzool zit, doet dit pijn bij het lopen en bij het dragen van schoenen. 
Ik smeer er Sorion zalf op om het soepel te houden.
Ook diverse keren een bad gemaakt van dode zeezout maar dit levert veel jeuk op.
Die pijn op je voeten, is dat voornamelijk wegens kloofjes toevallig?

Groet,
Marina

Ik gebruik Psorinovo

Nee helaas niet. De plekken op mijn voeten breidden zich enorm uit. Mijn handpalmen waren al geheel bedekt en zijn het nog steeds. Heel vervelend. Goede hoop op volgende stap m.b.t. behandeling. Dermatoloog zei destijds dat ik mocht beginnen met zalf en dat daarna lichttherapie mogelijk is.
Ha Jolanda,

Doet die zalf al wat voor je plekken eigenlijk?

Groet,
Marina

Ik gebruik Psorinovo

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube