Skip to main content

Al geruime tijd neem ik Hyrimoz injecties om Psoriasis aan te gaan en sinds enkele maanden heeft men de formule veranderd, een bepaalde zuur eruit gehaald en de vloeistof met 50% verminderd maar de werking zou onveranderd blijven, zegt men. Echter heb ik nu al ruime tijd te kampen met enorm extreme jeuk op mijn rug (die door het krabben heel ver open ligt) en krijg ik alleen met Hormoonzalven onderdrukt en sinds kort heb ik behoorlijk Psoriasis op mijn voeten. Mijn gevoel is dat de injecties niet hetzelfde werken als voorheen! Ik ben al langer aan het sukkelen met mijn voeten, klein stuk lopen en ik heb het gevoel dat ik een marathon heb gelopen, heeft dat met de Psoriasis te maken????? Nooit last van de voeten gehad (psoriasis), elders wel !!! Kan mij iemand verder helpen wat ik hiermee moet???? Groeten, Wil.

Dag Wil, 

Helaas, écht helpen kunnen we niet. Of we zouden contact op moeten nemen met betreffende farmaceut, maar ik vermoed dat dat heel weinig effect zal hebben. Maar als je wilt dat we dat doen, dan kan dat. 
De tips die we je wel kunnen geven zijn de volgende: 

  • Neem in ieder geval contact op met je behandelaar, ik neem aan de reumatoloog of anders je dermatoloog en bespreek wat er gaande is en dat het zo niet langer kan. 
  • Er zijn intussen heel veel andere biologicals, dus overgaan naar een andere is een optie. Of je zou terug kunnen gaan naar Humira, want Humiroz is een biosimilar, een zogenaamde TNF-alpha remmer. Er zijn veel andere biologicals die op een andere manier werken, alle kans dat je daar baat bij zou kunnen hebben. 
  • Hier op de ze pagina vind je een overzicht van alle middelen, die er momenteel zijn. 
  • Meld in ieder geval de gevolgen hiervan bij het Lareb op Lareb.nl , dat is de organisatie die alle bijwerkingen bijhoudt en het is van belang dat deze bijwerkingen van jou geregistreerd staan.
  • Het is me niet helemaal duidelijk of je psoriasis én artritis psoriatica hebt of alleen een van beide aandoeningen. Als je alleen psoriasis hebt dan kunnen de problemen die je hebt met je voeten duiden op het ontwikkelen van artritis psoriatica, ongeveer 30% van de mensen die psoriasis hebben, krijgt op de duur artritis psoriatica. 
  • We hebben in de corona tijd een webinar opgenomen met als onderwerp, artritis psoriatica, het kan nuttig voor je zijn om daar eens naar te kijken. Je vindt dat webinar hier: https://psoriasispatientennederland.nl/webinars/programma#Webinar_2

Het is echt je dermatoloog of reumatoloog die hier actie moet ondernemen. 

Groet, 
Jim 

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube