fbpx
Goedeavond mensen,

Ik ben nieuw hier op dit forum en ik hoop dat ik in de juiste categorie zit anders hoor ik het wel van jullie.

Ik heb een lichte vorm van psoriasis. Hoewel 't wel over m'n gehele lichaam zit zijn 't overal maar kleine plekjes. Oa op m'n hoofdhuid maar dat kan ik wel onder controle houden met een lotion en thuisbelichting. 

Mijn vraag is of er iemand op dit forum of iemand die je kent met psoriasis die een haartransplantatie heeft laten doen. Ik vraag me af of dit risicovol is of niet.

Zie of hoor jullie reactie wel tips en info zijn ook altijd welkom.

Groetjes. 
 
 • Re: Psoriasis en Haartransplantatie

  door » 4 weken geleden


  Ha Tom, 
  Welkom op ons forum. 
  Ik heb nog nergens op het forum iets gelezen over je vraag en zou het zelf ook niet weten. 
  Wel weten we dat bijvoorbeeld tatoeages kunnen leiden tot Psoriasis op die betreffende plekken, dat noemen ze het Köbner effect. Ik weet niet of dat bij een harttransplantatie ook geldt, maar ook een harttransplantatie is een gedeeltelijke beschadiging van de huid. 

  Twee opties om meer antwoord te krijgen op je vraag:
  1. Vragen aan onze voorlichtster, je kunt haar bellen op 0858700777 óf een formulier invullen voor haar bij contact. Doe dat dan wel volgende week, want ze is nu op vakantie en dan krijg je iemand anders. 
  2. De vraag een keer extra stellen op Facebook van ons, Psoriasispatiënten Nederland of de vraag stellen bij psoriasishuid, een organisatie van Novartis waar we goed mee samenwerken. 

  Verder kun je natuurlijk ook even afwachten of er hier in het forum op je vraag nog antwoord komt. 

  Groet, 
  Jim 

 • Re: Psoriasis en Haartransplantatie

  door » 2 weken geleden


  Beste Tom,

  Het is inderdaad zo dat bij een haartransplantatie de huid kan beschadigen. Dat kan leiden tot nieuwe psoriasisplekjes. Helaas is van te voren niet te voorspellen of en hoeveel nieuwe plekken er kunnen optreden na een haartransplantatie. Wij hebben geen ervaringen gehoord tot nu toe van mensen die een haartransplantatie hebben gehad in combinatie met psoriasis.
  Zoals je zelf aangeeft kun jij met lotion en  thuisbelichting jouw psoriasisklachten goed onder controle houden.
  Als je een haartransplantatie overweegt is het belangrijk om je goed te laten adviseren. en het bij een kliniek te laten uitvoeren met gedegen expertise en ervaring op dit gebied.

  Groetjes Petra voorlichting PN

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.