fbpx

Psoriasis en Corona

Categorie: Psoriasis en Artritis psoriatica 2 weken geleden
Vorige week dinsdag is bij mij corona geconstateerd, mij is door de GGD verteld dat ik 14 dagen i.p.v. 7 dagen moet wachten omdat psoriasis een auto immuunziekte is. Voorheen heb ik Tremfya gespoten maar dit heb ik 11 februari 2020 voor het laatst gespoten. Moet ik nu ook een wachttijd aanhouden van 14 dagen?? Ik las op de site van de reumavereniging dat die, als ze geen medicijnen gebruiken, een wachttijd hebben van 7 dagen.

Graag jullie ervaringen e.d.
 • Re: Psoriasis en Corona

  door » 2 weken geleden


  Hallo O,

  Welkom op het forum!
  Vervelend dat je corona hebt opgelopen.  Ik begrijp echter niet precies wat je nou wilt weten. Wat bedoel je precies met wachttijd? Wachttijd voor wat?
  Als het al een jaar geleden is dat je voor het laatst medicatie hebt gebruikt, vraag je je dan nu af of je weer kunt beginnen? Heb je hierover al contact gehad met je dermatoloog?

  Groet,
  Marina

  Ik gebruik Psorinovo


 • Re: Psoriasis en Corona

  door » 2 weken geleden


  "Normaal" mag je 7 dagen (en als je 24 uur klantenvijr bent) nadat er corona is geconstateerd weer uit quarantaine. Nu beweert de GGD dat dat in mijn geval 14 dagen is i.p.v. 7 dagen omdat ik psoriasis heb. Ik neem aan dat de Tremfya die ik meer dan een jaar geleden heb gebruikt niet meer van invloed is. Ik zou graag na 7 dagen weer uit quarantaine willen.

 • Re: Psoriasis en Corona

  door » 2 weken geleden


  Ik kan er helemaal niets over vinden op de RIVM site dat er een uitzondering zou zijn voor mensen met psoriasis. Ik zou de GGD om opheldering vragen en ze vragen waar dat dan precies staat. Eerlijk gezegd vind ik het een beetje rare aanname.
  Op https://lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19#risicogroepen staat iets meer waarom een persoon 14 dagen in isolatie zou moeten. Maar als jij al ruim een jaar geen medicatie meer hebt gebruikt, dan lijkt het me stug dat je nog in die groep zou vallen. Zou dus de GGD bellen en om nadere uitleg vragen.

  Ik gebruik Psorinovo


  Dank je gezegd door: O. Plat

 • Re: Psoriasis en Corona

  door » 2 weken geleden


  Heel vervelend dat je corona hebt “O”. Hopelijk ben je er zo min mogelijk ziek van en loopt het straks goed voor je af. 
  We hebben geen andere ervaringen met deze vraag over quarantaine. 

  Het lijkt mij dat het advies van ReumaNederland ook voor jou geldt. Daar wordt overigens ook niet duidelijk “waarom” het 14 dagen moet zijn bij mensen die afewer onderdrukkende medicijnen  gebruiken, maar dat valt wel een beetje aan te voelen. Daarnaast als je een biological gebruikt, dan zijn er zelfs signalen dat je minder last hebt van een Covid besmetting, recent nog verteld door Peter van de Kerkhoff in een presentatie. 
  Zonder medicijnen ben je volgens mij net als ieder ander mens. Dat blijkt ook uit de informatie van ReumaNederland, het verschil in quarantaine tijd is daar afhankelijk van de medicatie. 

  Of psoriasis een auto-immuun aandoening zou zijn daar is nergens iets te vinden dat dit een rol zou spelen. Overigens áls het een auto-immuun aandoening zou zijn, dan zouden er antistoffen daartegen in je bloed aanwezig moeten zijn, zoals dat bij reumatische artritis is en alle andere auto-immuun aandoeningen als b.v. Hashimoto, die antistoffen bestaan niet bij psoriasis. 

  Het beste is het om het advies van Marina te volgen en opheldering te vragen en te vragen naar de bronnen waar ze hun informatie vandaan hebben. 

  Sterkte en succes !!

  Dank je gezegd door: O. Plat

 • Re: Psoriasis en Corona

  door » 2 weken geleden


  Hallo O,

  Ben je al iets wijzer geworden?

  Groet,
  Marina

  Ik gebruik Psorinovo


 • Re: Psoriasis en Corona

  door » een week geleden


  Goedemiddag, na contact met de dermatoloog en de GGD bleek dat ze mij een verkeerde periode hadden doorgeven. Bleek dus "gewoon" 7 dagen en 24 uur klachtenvrij te zijn. Nog bedankt voor jullie reactie's!
  Goed weekend!

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube