fbpx
Hallo allemaal, ik ben psoriasis artritis patiënt.  Ik ben een vrouw van 50 jaar.  Het heeft enkele jaren geduurd voor ik een correcte diagnose kreeg.  De psoriasis zit voornamelijk op de hoofhuid en een grote patch op mijn romp.  Gelukkig allemaal niet goed zichtbaar.  De artritis zit in nek, aansluiting rib aan borstbeen, SI gewricht.  Ondertussen is ook mijn achillespees ontstoken.  De diagnose heb ik sinds mei en ben in behandeling bij een reumatoloog en een dermatoloog.  Voor de psoriasis op de hoofdhuid heb ik als behandeling Xamiol gel en Clobex shampo.  Voor de artritis voorlopig enkel Piroxicam (Feldene 20 mg).  Hierdoor ben ik wel min of meer pijnvrij...dat is een enorme opluchting!  Op 2 september heb ik een vervolgafspraak met mijn reumatoloog.  Ik stel vast dat ik de afgelopen maanden kamp met extreme vermoeidheid.  Ik slaap 10 à 12 u en heb 's middags nood aan een dutje.  Het is een overweldigende vermoeidheid die ik nooit eerder voelde.  Heeft iemand dit ook als symptoom?  Is dit veroorzaakt door de Feldene?  Hoe pakken jullie dit aan?
 • Re: Psoriasis artritis en vermoeidheid

  door » 6 maanden geleden


  Beste Annelies,

  Vervelend dat jij je zo vermoeid voelt. Vermoeidheid is altijd een lastig te verklaren fenomeen en het kan allerlei oorzaken hebben. Vaak is er niet 1 oorzaak aan te wijzen maar is het een combinatie van factoren.
  Wel horen wij bij de voorlichting en dit is ook wel een algemeen gehoorde klacht van mensen met AP dat ze vaak een forse vermoeidheid ervaren.
  Ik denk dat je het in ieder geval goed moet bespreken met je reumatoloog. De vermoeidheidsklachten kunnen tijdelijk zijn en kunnen weer minder worden naar verloop van tijd.
  Bij AP is het belangrijk om een balans te vinden tussen bewegen en rust. Vooral gedoseerd bewegen met oefeningen die bij jouw AP passen kunnen helpen en zijn ook belangrijk. Misschien kun je met behulp van de Fysiotherapie hier mee aan de slag..maar misschien deed je dat al.
  Ook kun je met je reumatoloog jouw medicatie bespreken. Misschien heeft Feldene toch invloed op jouw vermoeidheid..hoewel het niet staat vermeld in de bijsluiter.
  Voor nu wens ik je het beste en je kunt ook gerust bellen als je nog vragen hebt met de Psoriasis Info-lijn. tel: zie Home pagina.

  Groetjes Petra
  Voorlichting
  PN

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube