Skip to main content
Hallo,
Ik ben nieuw op dit forum en hoop dat het duidelijk is wat ik schrijf. 
Ik heb al een aantal jaren psoriasis en ik merk dat ik steeds vaker als ik oa mijn Enstilar en hoofdlotion ophaal bij mijn apotheek ik veel problemen ondervind, nl ik krijg iedere keer de boodschap dat deze middelen niet vergoed worden door VGZ (terwijl dat wel zo is) en dat ik beter de betametason crème kan nemen. Maar ten eerste gaat de apotheek hier toch niet over? En mijn dermatoloog schrijft mij specifiek deze middelen voor.
Ik heb dan ook steeds het gevoel dat ik me moet verdedigen en erg mijn best moet doen om deze medicijnen te krijgen. Hebben meer mensen hier problemen mee of heb ik gewoon een vervelende apotheker.
Ok. Dennis, 
Dank je voor de toevoeging. 
We zien dit helaas wel vaker, dat de opmerking "Medische noodzaak" bij een recept moet staan. Ik denk dat de apotheken  een heel restrictief beleid voeren, ingegeven door opdrachten van de verzekeraar. 

Echter Enstilar wordt gewoon vergoed, dus eigenlijk begrijpen wij niet dat ze zo moeilijk doen. 

In ieder geval geldt dus waarschijnlijk voor meer mensen, het is even opletten geblazen. 

Hoi Mar en Jim,

Begin dit jaar had ik weer problemen met het bestellen van Enstilar. Ik kreeg weer een plaatsvervangend middel.

Bij navraag bij de apotheek bleek dat de dermatoloog bij de aanvraag de optie "Medische noodzaak" moet meegeven. Dan wordt Enstilar wel meegegeven.

Groeten,
Dennis
Hallo Mar, en bedankt Dennis, 

Zelf heb ik die problemen niet, maar we horen het wel vaker. 
Voor zover wij weten wordt Enstilar door de verzekeraar vergoed, nog sterker, ik heb het even opgezocht en ik weet het nu zeker, zie dit bericht op de website https://psoriasispatientennederland.nl/nieuws/enstilar-weer-vergoed

I
nderdaad de apotheek mag niet in de plaats treden van de arts, dat is hun rol niet, en dus als het voorkomt moet je hun vragen of ze dan even de arts kunnen bellen. Ze gaan echt buiten hun boekje. 

Het is van belang om op je rechten te gaan staan. 

Veel succes, 
Jim
Hoi Mar,

Ik ervaar precies hetzelfde. Ik zei het ook tegen mijn dermatoloog en die zei dat het pertinent niet waar is dat de zorgverzekeraar dat niet vergoed. Hij heeft toen een recept gemaakt voor Enstilar en toen kreeg ik het weer gewoon mee.

Dennis
Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube