fbpx

Peesaanhechtingen

Categorie: Psoriasis en Artritis psoriatica 3 maanden geleden
Ik heb nu dertig jaar AP en ik slik 22 jaar MTX zonder problemen, de laatste jaren een onderhoudsdosis van 3 tabletjes per week. Helpt goed tegen de gewrichtsklachten en de lichte psorasis.

Jammer genoeg helpt MTX niet tegen de peesaanhechtingsklachten die ik de laatste jaren steeds meer gekregen heb, voornamelijk in mijn voeten en benen. Ook van de pezen in mijn borstkas heb ik veel pijn. Het is nu zo erg dat ik niet meer kan wandelen en fietsen, bij het minste geringste wat ik doe krijg ik klachten. Vooral wandelen was mijn lust en mijn leven en naar mijn gevoel heb ik nu geen leven meer maar een zwart gat voor me.

Mijn reumatoloog negeerde jarenlang mijn peesklachten en nu ben ik overgestapt naar de Maartenskliniek. Daar vertelde de reumatoloog mij dat mijn peesklachten kwamen door de ouderdom, ik ben 72 jaar jong en liep anderhalf jaar geleden nog een trektocht van 12 dagen in middengebergte met een rugzak van 6 kilo op mijn rug. Ook zou het komen door mijn doorgezakte voorvoeten, ik moest steunzolen dragen. Ik draag al veertig jaar steunzolen maar heb nog nooit het gevoel gehad dat die maar iets hielpen. Ik weet niet meer wat te doen maar voel mij steeds depressiever worden. De lol is uit mijn leven. Is er nog hoop voor mij?
 • Re: Peesaanhechtingen

  door » 3 maanden geleden


  Hallo Marthy,

  Welkom op het forum!
  Jammer dat je nieuwe reumatoloog zo reageert en eigenlijk niet goed naar je luistert. Toevallig hadden we een paar weken geleden een webinar over AP die je hier https://psoriasispatientennederland.nl/webinars/programma terug kunt kijken.
  In welke plaats bezoek je de st. Maartenskliniek nu?

  Groet,
  Marina

  Ik gebruik Psorinovo


 • Re: Peesaanhechtingen

  door » 3 maanden geleden


  Dank je Marina voor je reactie en je tip over de webinar, ik heb verschillende filmpjes bekeken. Wat me opvalt is dat er zo makkelijk over de nieuwere medicatie wordt gesproken terwijl ik blijkbaar twee reumatologen heb gehad die daar niets over willen zeggen. Misschien zou ik er om moet vragen?

  Ik bezoek de St. Maartenskliniek in Woerden.

  Groet,

  Marthy.

 • Re: Peesaanhechtingen

  door » 3 maanden geleden


  Hallo Marthy,

  Tja, de ene reumatoloog is niet de andere en ook daar zit veel verschil in helaas. Veel reumatologen willen niet verder kijken dan MTX terwijl er inderdaad zoveel andere middelen bestaan. Gewoon om vragen en indien reumatoloog niet naar u luistert, op zoek naar een andere die wel de moeite wil nemen.

  Succes!
  Marina

  Ik gebruik Psorinovo


 • Re: Peesaanhechtingen

  door » een maand geleden


  Hi Marthy, 

  Helemaal eens met Marina. Zéker om andere medicatie gaan vragen. Je doet het al 22 jaar goed op MTX, maar naar mijn mening is dit helemaal niet zo'n fraai middel, zeker niet voor artritis psoriatica, en de peesproblemen wijzen toch daarop. 

  Dus inderdaad.. verder zoeken en vragen naar moderne medicatie. Het moet niet zo zijn dat je leven vergald wordt door deze pijn. 

  Groet, 
  Jim

 • Re: Peesaanhechtingen

  door » een maand geleden


  Dank je Jim. Ik ga een nieuwe afspraak maken bij de reumatoloog. Dit is geen leven voor mij, ik kan niets meer doen. Alleen al de pezen van de onderbenen zijn doorlopend onrustig, na een stukje lopen zijn ze weer warm en pijnlijk. Dit duurt al maanden en er komt geen verbetering in. Fijn dat jullie meedenken.
  Groet,

  Marthy,

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube