fbpx

Oliver

Categorie: Psoriasis en Artritis psoriatica 2 jaren geleden
Sinds eind 2018 is het aantal klachten afgenomen. De klachten houden soms langer dan een half jaar aan of zijn chronisch: borst, ribben, voet, elleboog, schouder en rug / heup / been, dus op dit moment kan ik niet staan ​​of lopen zonder pijn. Kreeg in 2018 een coxib-2-assistent van een nieuwe reumatoloog. Ze hielpen de pijn te verlichten, maar het maakte me van streek. Ik had destijds psoriasis op mijn voorhoofd, dus hij kon het identificeren. Hij stelde een MRI voor en op zoek naar andere medicijnen, maar toen gaf ik het op. Ik aarzel om zware medicijnen te slikken. Loop dus over het zand en ga door. Nu kan dit niet meer, want beter wordt het niet, en fysiotherapie en Pilates ontlasten mij niet van pijn. In februari krijg ik een MRI-scan en begin maart een nieuwe reumatoloog. Het was geweldig om de receptie te bellen en nu gaan we proberen erachter te komen wat er aan de hand is. Ze stelde opnieuw artritis psoriasis voor. Dus ik weet nog niet zeker of ik tot deze plek behoor. Mijn psoriasis is niet blijvend, soms is het verdwenen, soms op verschillende plaatsen op het hoofd.
 • Re: Oliver

  door » 2 jaren geleden


  Ha Oliver, 

  Welkom op ons forum. 

  Kan zijn dat het artritis psoriatica is, maar dan heb je het wel heel breed. Dat is niet gebruikelijk. Bij de meesten begint het in de kleine gewrichten van handen en voeten en breidt het dan eventueel uit naar grotere gewrichten en rug. 

  Artritis psoriatica is heel lastig te diagnostiseren, vrijwel alleen op kenmerken aan het lichaam, want er zijn geen anti-stoffen die aangetoond kunnen worden in het bloed. Als er ontstekingsvocht afgenomen wordt uit een van de zwellingen dan is het mogelijk deze te onderzoeken op de aanwezigheid van pyruvaat kristallen. Als die gevonden worden is dat een belangrijk signaal voor artritis psoriatica. (deze informatie komt via een internist, dr. van Loon, die het weer medegedeeld heeft gekregen van een reumatoloog). 

  Groet, 
  Jim

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube