fbpx

Op 14 juni 2018 heeft het Maasstad ziekenhuis het nieuws gepubliceerd dat ze in samenwerking met het Erasmus MC een screeningprogramma hebben ontwikkeld waarmee ze in een vroeg stadium artritis psoriatica hopen te kunnen herkennen:

https://www.maasstadziekenhuis.nl/nieuws/2018/maasstad-ziekenhuis-is-onderzoek-gestart-voor-vroegtijdig-herkennen-artritis-psoriatica-bij-mensen-met-huidaandoening-psoriasis/


Ik gebruik Psorinovo.

 

 • Re: Maasstad ziekenhuis is onderzoek gestart om vroegtijdig artritis psoriatica te herkennen

  door » 2 jaren geleden


  Interessant artikel en zonder meer heel goed om Psoriactic Arthritis in het beginstadium te herkennen. Toch twee kritische noten:

  1) de opmerking dat Psoriactic Arthritis een vorm van reuma is, ben ik het niet mee eens, de oorsprong komt uit een heel andere immunologische hoek met heel ander betrokken DNA, lees het recente artikel in de Psoriasis over de betrokkenheid van specifiek DNA. 

  2) zelf ben ik niet gelukkig met de doorverwijzing naar de reumatoloog. De standaard reflex van een reumatoloog, uiteraard voor zover ik ze heb meegemaakt, is het voorschrijven van Methotrexaat. Ze verdedigen dit voorschrijven met de opmerking dat het bedoeld is om de schade aan de gewrichten zo snel mogelijk te beperken. Op het moment dat je zelf voorstelt om dimethylfumaraat voor te schrijven dan blijken ze dat en de werking van DMF op Psoriasis patiënten niet te kennen. Daarbij heb ik het idee dat een dermatoloog een beter palet aan medicijnen, inclusief biologicals heeft, die werken op Psoriasis en   Psoriactic Arthritis. 

  Mijn twee centen, ingegeven door ervaring en veel lezen op forums. 


Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.