Skip to main content
Hallo, ik ben sedert een 4 tal jaar Psoriasis artritis patient in behandeling bij een reumatoloog die mij Humira heeft voorgeschreven. Tot op heden met uitstekend resultaat zeker voor wat mijn psoriasis betreft. Echter merk sedert ongeveer een jaar op dat ik steeds meer te maken hebben met vermoeidheidsklachten. Lees opstaan na een normale nachtrust en zich helemaal niet uitgerust voelen. Mijn klachten zijn inmiddels in die mate verergerd dat ik moeilijkheden heb op het werk om mij te concentreren en zelfs om bepaalde normale zaken te herinneren . Een beetje een zombie gevoel , ik weet ook niet hoe ik mijn toestand anders moet omschrijven . slaaponderzoek en bloedtesten wezen op niks abnormaal , buiten misschien ( bij de laatste bloedtest) op een Testosterongehalte dat veel te hoog bleek. Eigenaardig dat je met een te hoge Testosteronspîegel u ellendig moe kunt voelen ... Ondertussen doorverwezen naar de endocrinoloog voor verder onderzoek van mijn hormonenhuishouding . 
Toch blijf ik met de vraag zitten of de Humira niet de trigger kan zijn van mijn toestand en of ik dit op de één of andere manier kan uitsluiten ? 
Bedankt als iemand mij een beetje duiding kan geven in mijn momenteel uitzichtsloze toestand
Beste st Pynaert,

Dank voor je bericht en wat vervelend voor je dat je extreme moeheid ervaart. En uiteraard terecht dat jij je afvraagt of het met Humira gebruik verband kan houden. Heb je eerder ook zonder Humira gebruik perioden van extreme moeheid ervaren of is het echt ontstaan tijdens het Humira gebruik?
Deze bijwerking heb ik voor wat betreft humira nog niet eerder  gehoord. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet mogelijk is. Ik zou je aanraden om de resultaten van het  onderzoek bij de endocrinoloog af te wachten. Wellicht dat dit wat meer helderheid verschaft. 
Mochten deze onderzoeken verder niet zoveel opleveren dan zou je wellicht kunnen overwegen om te bespreken met je reumatolloog om een andere biologic te gaan gebruiken.

Ik wens je sterkte en bij verdere vragen buiten het forum kun je altijd een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groetjes Petra PN voorlichting
Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube