Geen gebruik van medicijnen onverstandig bij diagnose artritis psoriatica?
Ik heb een tijdje geleden de diagnose 'artritis psoriatica' gekregen bij de reumatoloog. De bewijzen waren niet overweldigend, maar op basis van een visuele inspectie van mijn vingergewrichten is de diagnose gesteld. Rontengfoto's van vingers en heup en MRI van de kaak lieten geen afwijkingen zien.
Er is toen besloten om nog niet te beginnen met medicatie (methotrextaat). Dit zouden we bij een vervolgafspraak opnieuw bekijken.
Deze vervolgafspraak is er nooit van gekomen. Ik heb lang ik het buitenland gezeten, en door het zorgsysteem in Nederland met DBC zorgprodukten kost een simpel consult bij de reumatoloog me €650.
Ik lees nu meerdere berichten dat het raadzaam is tijdig met medicatie te beginnen om verdere schade te voorkomen. Ik heb echter nauwelijks klachten, door goede voeding (100% plantaardig, zo weinig mogelijk suiker, zout en vet) zijn de klachten in mijn vingers zelfs afgenomen. Ik voel ze nu alleen nog maar als ik ergens tegenaan stoot met mijn vingers.
Ik ben op zoek naar iemand die ervaring heeft met artritis psoriatica en medicatie en me kan adviseren of het raadzaam is met medicatie te beginnen in de door mij omschreven situatie, daarbij ook de mogelijke bijwerkingen in acht nemende.