fbpx

Diproderm

Categorie: Psoriasis en Artritis psoriatica 5 weken geleden
Hoedenavond. Ik heb een vraag. Via een kennis heb ik uit Spanje een tube Diproderm gehad. Dit hielp waanzinnig goed. Hier in Nederland zegt men het niet te hebben... Weten jlie missvhien een tip.
 • Re: Diproderm

  door » 5 weken geleden


  Hallo Annie,

  Ik denk niet dat je dat hier bij de drogist of zelfs apotheek kunt kopen, zeker niet zonder recept te verkrijgen. De werkzame stof lijkt betamethason te zijn. Ga naar een dermatoloog en overleg met hem/haar. Het is niet aan te raden zelf zonder arts met dit soort middelen aan de slag te gaan.

  Ik gebruik Psorinovo.

   


 • Re: Diproderm

  door » 4 weken geleden


  Beste Annie,

  Bij de voorlichting van de PN horen wij vaker dat men een zalf  of smeersel koopt in het buitenland die heel goed werkt voor de psoriasis.
  Vaak bevatten deze zalven stoffen die in Nederland alleen maar op recept te verkrijgen zijn. In Nederland is er een streng toezicht en wet en regelgeving op wat wel vrij verkocht mag worden en wat niet. En terecht omdat deze behandelende stoffen bij langdurig gebruik ook bijwerkingen kunnen hebben.
  De zalf die je van je kennis hebt gekregen bevat een hormoon dat in Nederland alleen maar door je huisarts of de behandelend specialist voorgeschreven mag worden.
  Ik raad je aan om als je last blijft houden van de psoriasisklachten naar je huisarts te gaan. In het de forum categorie rechts bovenaan onder Over gezondheid vind je onder Vragen voor de voorlichting een uitleg over hormoonzalven.
  Ik hoop je dat je wat hebt aan deze informatie. En mocht je vragen hebben dan kun je gerust bellen of mailen met de voorlichting. [zie home pag. voor gegevens]

  Groetjes
  Petra PN voorlichting.

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.