fbpx

Goedemiddag allemaal ik heb sinds 2015 hoofd psoriasis en sinds denk ik 8 maanden veel last aan mijn vingers (dit komt en gaat de ene keer heftiger dan de andere keer, soms last van 1 vinger en soms last van 2 ) ook mijn knieen spelen af en toe op dit kan maanden weg blijven en dan opeens begint de pijn weer.

Ben ook over en oververmoeid en sinds 2 maanden heb ik naast de pijn in mijn vingers ook tintelingen (stroomstoten) in mijn duim en straalt door naar mijn elleboog de pijn verergerd als ik bijv intensief met mijn hand bezig ben.

Nu ben ik vorige week bloed wezen prikken om evt te kijken of ik Psoriasis Artritis heb maar de ontstekingswaardes in mijn bloed waren negatief volgens de dokter is Psoriasis artritis dus uitgesloten. 

Heeft iemand enig idee wat het dan wel zou kunnen zijn alvast bedankt 

 • Re: Bloeduitslagen en Psoriasis en Artritis psoriatica

  door » 5 jaren geleden


  Welkom op het forum Renaco. Als je wilt, kun je jezelf voorstellen in het Introductie deel, altijd leuk om te weten hoe iemand hier terecht is gekomen.

  Heb je die bloedwaarden via je huisarts aangevraagd? Artritis Psoriatica is namelijk in heel veel gevallen niet terug te vinden in de bloeduitslag, dus het kan zeker niet uitgesloten worden. Je zou eigenlijk doorverwezen moeten worden naar een reumatoloog om daar verder onderzoek naar te laten doen, dus ik zou een verwijzing aanvragen.

  Ben je wel onder behandeling van een dermatoloog nu?


  Ik gebruik Psorinovo


 • Re: Bloeduitslagen en Psoriasis en Artritis psoriatica

  door » 5 jaren geleden


  Hallo Marina bedankt voor je reactie ja inderdaad de bloedwaardes zijn vanuit de huisarts aangevraagd en nee sta niet onder behandeling bij de dermatoloog maar bij de huisarts (misschien omdat ik alleen hoofd psoriasis heb vind de huisarts het niet nodig om mij door te sturen ) over de reumatoloog daar wou de huisarts nog even mee wachten (ga eerst nog naar de handtherapie bij de physio) en mocht dat niet helpen dan evt naar de reumatoloog)

  De huisarts denkt dat mijn hand overbelast is of dat er een beknelling zit 

   


 • Re: Bloeduitslagen en Psoriasis en Artritis psoriatica

  door » 5 jaren geleden


  Hallo Marina ik gebruik geen pillen voor mijn hoofd psoriasis maar om de dag smeer ik mijn hoofdhuid in voor het slapen gaan en s morgens met speciale shampoo ook heb ik cortison zalf lotions in huis mocht de psoriasis heel erg zijn maar ik probeer de cortison zalfjes te vermijden als ik dat even kan 


 • Re: Bloeduitslagen en Psoriasis en Artritis psoriatica

  door » 5 jaren geleden


  Hallo Renaco,

  Als je tevreden bent met de behandeling van je psoriasis door de huisarts, geen probleem. Maar heb je te weinig resultaat, dan zou ik toch echt een doorverwijzing naar een dermatoloog vragen. De reden 'alleen hoofd psoriasis' is niet genoeg om het dan maar alleen door de huisarts te laten behandelen. Dermatologen zouden namelijk ook op de hoogte moeten zijn van de psoriatica artritis en indien nodig, sturen zij je ook door naar de reumatoloog.

  Ben jij de enige in je familie die psoriasis op de één of andere manier heeft?


  Ik gebruik Psorinovo


 • Re: Bloeduitslagen en Psoriasis en Artritis psoriatica

  door » 5 jaren geleden


  Mijn hoofd psoriasis is als een klein plekje begonnen op mijn achterhoofd in 2001 en voor een hele lange tijd tot aan 2015 bleef dat een vrij klein plekje (tot aan 2015 na mijn operatie is het vele malen erger geworden 


 • Re: Bloeduitslagen en Psoriasis en Artritis psoriatica

  door » 5 jaren geleden


  Hallo Marina, zover ik weet geen psoriasis in de familie wel veel eczeem en andere huidklachten 


 • Re: Bloeduitslagen en Psoriasis en Artritis psoriatica

  door » 5 jaren geleden


  Renaco, ik heb Jim gevraagd naar dit draadje te kijken en te reageren, aangezien hij zelf AP heeft. Zal later vandaag zijn in ieder geval.


  Ik gebruik Psorinovo


 • Re: Bloeduitslagen en Psoriasis en Artritis psoriatica

  door » 5 jaren geleden


  Hallo Marina heel erg bedankt alvast wink


 • Re: Bloeduitslagen en Psoriasis en Artritis psoriatica

  door » 5 jaren geleden


  Ha Renate, 

  Welkom op het forum. 

  Aangezien je al iets van psoriasis hebt, wat overigens de dermatoloog het beste kan vaststellen, is er inderdaad kans dat je Artritis Psoriatica (dat is de officiële naam) hebt. Artritis Psoriatica komt voornamelijk voor in de kleine gewrichten, dus je vingerkootjes, de muis van je hand, je voeten. Ernstigere vormen kunnen zich uitbreiden naar knieën of rug, maar dat komt minder vaak voor.

  Marina zei het al, Artritis Psoriatica is niet te constateren aan de hand van bloeduitslagen. Het is een optelling van symptomen, dus b.v. psoriasis, pijn in je vingerkootjes, een dikke vinger, pijn in je voorvoet, en vaak iets wat men kalknagels noemt een gelige nagel die ook vaak verdikt is, meestal bij de voeten. Zie als voorbeeld het fotootje hiernaast. De pijn was in mijn geval een stekende pijn in de vingerkootjes. 

  Mijn advies (maar ik ben geen dokter, slechts ervaringsdeskundige): Laat je verwijzen naar de dermatoloog. 

  Die heeft de meeste kunde over psoriasis en Artritis Psoriatica en ook een heel palet aan mogelijkheden om er wat aan te doen. Niet alleen kan hij/zij goed constateren of je psoriasis hebt maar ook richting Artritis Psoriatica ben je daar aan het beste adres. In die zin wijk ik dus af van wat Marina zegt. 

  Mijn ervaringen met reumatologen, ik ben er ook geweest, is dat ze vrijwel altijd beginnen te behandelen met MTX, als ze niet eerst iets lokaal proberen te behandelen met injecties. Vanuit hun visie gezien wellicht heel valide, maar ik denk dat MTX tamelijk gemeen spul is. De dermatoloog heeft in zijn richtlijnen staan dat een van de voorkeursbehandelingen die met de fumaraten is. Voordeel hiervan is dat het veel minder schadelijk is dan MTX. De reumatologen zijn vrijwel niet op de hoogte van de fumaraten en zullen aangeven dat dit niet werkt voor Artritis Psoriatica wat echter niet klopt. Uit eigen ervaring en die van meerdere andere patiënten werkt het wel, er is zelfs een onderzoek (Peeters. 1992) wat positieve uitslag geeft. Er zijn géén onderzoeken die laten zien dat het expliciet niet werkt. Zover dus een pleidooi voor de fumaraten en de dermatoloog. 

  Het gekke is, dat áls je eczeem zou hebben, omdat familie van je dat dus ook heeft, en eczeem een zogenaamde atopische ziekte is, dat je dan juist minder kans zou hebben op Artritis Psoriatica. In het komende nummer van Psoriasis wordt dit in een interview met dermatoloog, Enes Hadjarbegovic, genoemd. 

  Tot zover. 

  Als je meer vragen hebt aarzel niet ze te stellen er zijn wellicht meerdere mensen met ervaring op het Forum die goede ideeën hebben.

  Jim


 • Re: Bloeduitslagen en Psoriasis en Artritis psoriatica

  door » 4 jaren geleden


  Goeiemiddag vanuit België
  Ik heb net zoals uzelf oorspronkelijk enkel psoriasis in mijn hoofdhaar gehad. Familiaal heb ik een broer met psoriasis. Zelf heb ik tot mijn 57ste geen spoor gehad van psoriasis. Eind 2013 begon het met een vlekje tot gans het bovengedeelte van mijn hoofd. De dermatoloog vroeg mij naar mijn gewrichten en inderdaad ik kon mijn bh niet meer zelf aandoen. De pijnen waren op dat moment nog dragelijk. Toch vond hij het belangrijk om mij door te verwijzen naar een reumatoloog. De eerste deed hetzelfde als jouw huisarts nl. louter op basis van de negatieve bloedwaarden werd ik als depressief bestempeld terwijl ik intussen verging van de pijn aan de vingers, polsen en tenen. Ik wist dat elke week telde en dat een diagnosestelling en behandeling zo vlug mogelijk moesten opgestart worden maar met een dergelijke reumatoloog viel geen land mee te bezeilen. Toevallig via via een reumatoloog gevonden die geen moment heeft getwijfeld over de diagnose Psa.
  Intussen waren we anderhalf jaar verder en werd ik door mijn werkgever op vervroegd pensioen gesteld..Ik injecteer mij wekelijks met Enbrel, een biological en neem dagelijks de volgende pijnstillers: 2*tramadol 37.5/325 paracetamol en om de nacht door te komen: 200 mg tramadol retard. Ik ben stabiel sedert 4 jaar nu. Wel heb ik last van overdreven vermoeidheid. Ik kan geen dag door komen zonder namiddagdutje van 1.5 à 2 u. Hopelijk heb je wat aan mijn getuigenis.

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube