fbpx

Vooralsnog heeft het AMC de rechtszaak van Leadiant gewonnen. Zie het parool in het artikel Weg vrij voor namaak van dure medicijnen, en ook heeft de stichting Farma ter Verantwoording hierop gereageerd in het Nos Nieuwsbericht Geneesmiddelen goedkoper na te maken door apothekers

Beide artikelen zijn van belang voor ons omdat wij met Psorinovo in eenzelfde situatie zitten. 

De volledige achtergrond van deze rechtszaak is te lezen bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in het artikel IGJ publiceert resultaat onderzoek naar bereiding CDCA door Amsterdam UMC

 • Re: Ziekenhuis wint zaak over magistrale bereiding.

  door » 2 jaren geleden


  Super goed bericht! Er is hoop!

   

  Ik hoop wel dat Infinity farm grondstoffen gebruikt die de inspectie goedkeurt. Niet dat ik bang voor Psorinovo ben maar wel voor welke stok de inspectie vindt om een hond te slaan.


 • Re: Ziekenhuis wint zaak over magistrale bereiding.

  door » 2 jaren geleden


  Nog meer informatie in een bericht van RTLZ

  Dit gaat over het middel CDCA, waarvan De prijs van het medicijn was door het farmaceutische bedrijf namelijk - op strategische wijze - enorm verhoogd: van 28 cent per pil naar 140 euro per pil in tien jaar tijd.

  Schrijnend in deze is dat Medicijnbedrijf Leadiant, geen producent blijkt te zijn maar zo ontdekte hoogleraar economische bedrijfsvoering en gezondheidszorg Mark van Houdenhoven, betreft het hier een klein handelshuis waar slechts 13 mensen werken, die verder niks maken. "Dit handelshuis is dus niet bezig met zorg, maar met financiële constructies", aldus Houdenhoven. Zij hebben dus maar één doel, winstmaximalisatie, en ten koste waarvan hebben ze geen boodschap aan kennelijk. 


  Het is in ieder een voorbeeld voor ons, wat interessant is, is de volgende zinsnede in het artikel: 

  Die bereiding, voor eigen patiënten, is toegestaan. Maar soms komt het voor dat meerdere mensen op meer plekken deze zalf nodig hebben. Hordijk: "Dan kan het zo zijn dat één apotheek het medicijn maakt en die verstuurt naar andere apotheken. 'Doorleveren' heet dit. Het mag eigenlijk niet helemaal, maar wordt wel gedoogd door onze inspectie. Wat zeker niet mag van de Europese wet is het bereiden en doorleveren van een medicijn dat door een fabrikant geregistreerd is."

  Met andere woorden, doorlevering van magistrale medicijnen mág gewoon, althans het wordt gedoogd. En aangezien Psorinovo een ander medicijn is dan het geregistreerde medicijn, zitten de apotheken én de leverancier van het geregistreerde medicijn geheel fout. En dat is nog netjes gezegd.


Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.