Skip to main content

"Mijn psoriasis en jeuk op de hoofdhuid neemt toe in de zomer. Hoe kan dat?"

Verergering van psoriasis door warm zomerweer is iets wat wellicht niet iedereen weet, omdat in de regel psoriasis verbetert door zonlicht, vaak in combinatie met zeewater.

Bij een klein gedeelte van de mensen met psoriasis treedt met warm zomerweer een verslechtering op. Dit kan komen doordat de huid erg gevoelig is voor UV-stralen, dit wordt ook wel fotosensiviteit genoemd. Ook kan verbranden van de huid een verergering of uitbreiding van de psoriasis veroorzaken. Dat is een trigger die het zogenaamde Köbnerfenomeen uitlokt, uitbreiding van de psoriasis. Daarom is een goede bescherming van de huid met zonnebrandcrèmes om verbranding in de zon te voorkomen heel belangrijk.

De verergering van psoriasis van de hoofdhuid kan wellicht komen door broeien en zweten van de hoofdhuid. Dit kan weer leiden tot jeuk en openkrabben van de huid, wat weer leidt tot toename van psoriasis (fenomeen).

Nog een tip bij jeuk:

Neem een stapel papieren zakdoekjes en maak die nat onder de kraan en leg ze in de vriezer. Op het moment dat je een jeukaanval hebt, haal je een bevroren zakdoekje uit de vriezer, laat hem heel even ontdooien en leg zo'n ijskoud papieren zakdoekje op de plek.

 

Geen reacties gevonden voor dit topic.
Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube