fbpx

Alcohol en tabak

Categorie: Vragen aan de voorlichter een jaar geleden

Als voorlichter kreeg ik een vraag van iemand die zich afvroeg of het slecht is voor de psoriasis om een wijntje, biertje of cocktailtje te nemen en (voor de gezelligheid) ook nog een sigaretje op te steken.

Beiden is niet goed. En dat geldt zeker voor psoriasis. Roken kan psoriasis verergeren, ook kunnen bepaalde behandelingen minder goed aanslaan. Probeer te stoppen, daar kan je deskundige begeleiding voor krijgen. Ja en dat glaasje wijn? De Nederlandse gezondheidsraad adviseert sinds 2015 om het glaasje helemaal te laten staan of je nou wel of geen psoriasis hebt.

Heb jij ervaringen met het gebruik van alcohol en/of tabak met psoriasis, deel dan je ervaringen met andere medegenoten op FB of ons forum.

  • Re: Alcohol en tabak

    door » een jaar geleden


    Dat roken ben ik al 5 jaar geleden mee gestopt. Het drinken van alcohol is bij mij nooit bewezen dat het kan beïnvloeden op psoriasis. Maar ik drink al haast geen alcohol meer, in wijn zit wel 13% alcohol en in bier 0% of 5%. Vaak neem ik 0% alcoholvrij bier maar geen radler. In landen zoals in Indonesië wordt alleen alcohol geschonken voor toeristen, maar dat hoeft niet perse. Ik denk dat alcohol misschien wel kan beïnvloeden als je reuma hebt. Maar voor psoriasis hoeft niet perse.

    Jesper

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.