fbpx

Op 15 juni 2018 is op de website van de Volkskrant een artikel verschenen, waarin ook een verwijzing staat naar Tecfidera (dimethylfumaraat voor gebruik door MS patiënten). Het artikel beschrijft hoe de farmaceutische industrie de hoofdprijs weet te vragen voor oude medicijnen:

 

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/vals-spel-in-de-farmacie-de-pil-is-hetzelfde-de-prijs-een-veelvoud~b7518d05/


Ik gebruik Psorinovo

 • Re: Vals spel in de farmacie

  door » 2 jaren geleden


  Grappig is dat in het artikel staat dat Biogen het patent heeft overgekocht... maar dat is helemaal niet zo. Er is geen patent op dimethylfumaraat. En dat is ook niet mogelijk omdat het een basis stof is. 

  Wat biogen gedaan heeft, is het middel DMF geregistreerd voor MS. Dat betekent dat artsen de neiging hebben, zich verplicht voelen, dit voor te schrijven. Omdat het in de richtlijnen staat en geregistreerd is. 

  Dat zien we nu ook met Skilarence. De onmiddellijke reflex is om het middel dat geregistreerd is voor te schrijven. Maar dat hoeft helemaal niet, ook een magistraal bereid middel mag gewoon voorgeschreven worden. De richtlijnen worden gehandteerd als "wet", maar het is geen wet, het zijn richtlijnen. 

   


 • Re: Vals spel in de farmacie

  door » 2 jaren geleden


  Hi Marina en Jim, las heel toevallig net de bovenstaande berichten. Misschien is het een optie om hiernaar een verwijzing te maken op de topic van 'Psorinovo gebruikers opgelet!'?


Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.