fbpx

Veelal wordt Psoriasis bestreden met een of meer medicijnen. Er is echter nog geen geneesmiddel gevonden dat Psoriasis ook werkelijk geneest.

Intussen weten we wél dat er diverse aspecten zijn in ons leven die onze Psoriasis beïnvloeden, ook de artsen onderschrijven dat, immers het algemene vermoeden is dat bijvoorbeeld stress een grote factor speelt in het ontstaan van Psoriasis. Ook voeding lijkt een rol te spelen er zijn diverse gevallen bekend van mensen die met een zeer specifiek en streng dieet hun Psoriasis onder controle kregen en ook bij gebruik van DMF is het verstandig om bepaalde voeding uit je dieet te laten. Zélfs het placebo-effect zou een rol kunnen spelen omdat er zéker een koppeling bestaat tussen geest en lichaam. 

Zo weten we ook dat vitamine D een belangrijke factor is en dat het water van de Dode Zee, effectief werkt tegen de Psoriasis. Vandaar ook de reizen die ge-organiseerd worden. En een reis is toch moeilijk als een regulier medicijn te zien. 

Wellicht zijn er dus nog meer aanpakken die langs een natuurlijke weg tot reductie van Psoriasis kunnen leiden. Die mogelijke aanpakken willen we een toneel geven in dit deel van het Forum. 

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.