Over voeding

Categorie: Natuurlijke behandelingen 4 maanden geleden

Recent in de vergadering van het SWOP is er gesproken met Anne-Marie Ernst en Martijn van Beek, beiden van de organisatie Voeding Leeft

Deze organisatie concentreert zich op voeding en de relatie hiervan tot chronische aandoeningen. Zie ook het topic over Dokters van Morgen hier in het Forum.

Voeding leeft ontwikkelt samen met artsen diverse programma's om mensen te begeleiden om anders te eten. Een van hun activiteiten was het begeleiden van 400 MS-patienten, die een aangepast dieet hebben gekregen en waarbij significante effecten zichtbaar werden. Met behulp van het meten van bloedwaarden en gekwalificeerde vragenlijsten. 

Medewerkende ziekenhuizen zijn het LUMC in Leiden en specifiek de afdeling dermatologie van het Ziekenhuis boven het IJ in Amsterdam. Dit laatste is het aanknopingspunt voor de organisatie Voeding leeft om ook een programma voor voeding te ontwikkelen voor de aandoening Psoriasis. Wij hebben onze medewerking toegezegd in de zin dat wij zullen kijken of er binnen onze leden patiënten zijn die aan een dergelijk experiment willen meewerken. Het gaat dan om een volledige aanpassing van voeding en leefstijl gedurende 30 dagen om te beginnen. 

Al lang geleden hebben artsen die zich op meer holistisch vlak bezig hielden met de mens en zijn psoriasis, geconstateerd dat voeding een factor is die de psoriasis kan beïnvloeden. Er staat ook een voedingsadvies op de site. 
Het is verheugend te zien dat na zoveel jaren hier nu serieus en op wetenschappelijke wijze naar gekeken wordt. 

  • Geen reacties gevonden voor dit topic.
Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.