fbpx

Over voeding

Categorie: Natuurlijke behandelingen 3 jaren geleden

Recent in de vergadering van het SWOP is er gesproken met Anne-Marie Ernst en Martijn van Beek, beiden van de organisatie Voeding Leeft

Deze organisatie concentreert zich op voeding en de relatie hiervan tot chronische aandoeningen. Zie ook het topic over Dokters van Morgen hier in het Forum.

Voeding leeft ontwikkelt samen met artsen diverse programma's om mensen te begeleiden om anders te eten. Een van hun activiteiten was het begeleiden van 400 MS-patienten, die een aangepast dieet hebben gekregen en waarbij significante effecten zichtbaar werden. Met behulp van het meten van bloedwaarden en gekwalificeerde vragenlijsten. 

Medewerkende ziekenhuizen zijn het LUMC in Leiden en specifiek de afdeling dermatologie van het Ziekenhuis boven het IJ in Amsterdam. Dit laatste is het aanknopingspunt voor de organisatie Voeding leeft om ook een programma voor voeding te ontwikkelen voor de aandoening Psoriasis. Wij hebben onze medewerking toegezegd in de zin dat wij zullen kijken of er binnen onze leden patiënten zijn die aan een dergelijk experiment willen meewerken. Het gaat dan om een volledige aanpassing van voeding en leefstijl gedurende 30 dagen om te beginnen. 

Al lang geleden hebben artsen die zich op meer holistisch vlak bezig hielden met de mens en zijn psoriasis, geconstateerd dat voeding een factor is die de psoriasis kan beïnvloeden. Er staat ook een voedingsadvies op de site. 
Het is verheugend te zien dat na zoveel jaren hier nu serieus en op wetenschappelijke wijze naar gekeken wordt. 

 • Re: Over voeding

  door » 2 jaren geleden


  Hoi Jim.

   

  Ik geloof ook zeker dat voeding een grote trigger is voor onze ziekte. Ik gebruik momenteel 8x120mg psorinovo per dag. Ik heb al zeker 15 jaar veel baat bij dit middel maar merk wel dat de psoriasis elk jaar iets verder uitbreidt. Op YouTube staan veel verhalen van mensen die hun ziekte onder controle hebben gekregen door een vegan achtig dieet. Nu is dit wel direct een hele grote omschakeling maar om te beginnen heb ik nu de zuivel uit mijn dieet geschrapt. Vlees nog minimaal en alcohol idem. Zijn er meer mensen op het forum die veel succes hebben met het aanpassen van hun dieet? Voor een van de succesverhalen kun je eens kijken naar psoriasis buddy op youtube.


 • Re: Over voeding

  door » 2 jaren geleden


  Hallo Jim,
  ik heb enorm goede resultaten behaald met aanpassing van mijn voeding en leefstijl. Ik ben nu ruim een jaar medicijnvrij en heb maar een paar kleine plekjes en vrijwel geen last van mijn gewrichten. Ik ben er zo enthousiast over dat ik een opleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach ben gaan volgen om andere mensen te kunnen helpen in het aanpassen van hun leefstijl. Ook heb ik een Facebookgroep opgericht waarin Psoriasispatienten ervaringen kunnen uitwisselen over wat werkt en wat niet op het gebied van leefstijl. De Facebook groep heet Psoriasis en Leefstijl.
  ik eet koolhydraatarm, geen suikers, geen nachtschades (ik reageer met name op tomaten), zo min mogelijk bewerkte voeding, zuivel en alcohol.

  Dank je gezegd door: lisette

 • Re: Over voeding

  door » 2 jaren geleden


  Hoi Natascha,  

  Dat klinkt heel goed, zeker omdat je medicijnvrij bent, en jij was toch een van degenen die behoorlijk medicijnen gebruikte. 
  Ik ga zéker kijken op je lifestyle Facebook pagina. 
  Fijn dat je deze even meldt, hier op het Forum. 

  Hartelijke groet, 
  Jim

 • Re: Over voeding

  door » 2 jaren geleden


  Ik kwam dit artikel tegen op internet wat ik graag met jullie wil delen:
  https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/over-de-weldaad-van-appelazijn/
  Vooral het naschrift en de reacties over inwendig appelazijn gebruik tegen psoriasis zijn interessant om te lezen.

  Van de webmaster: Wij zien dat deze vtt, met de naam “hiphomv” een persoon is met een IP-adres uit Thailand, we nemen deze reactie dan ook niet serieus en de betreffende gebruiker is geblokkeerd. 
  171.97.221.162 Thailand Krung Thep Maha Nakhon Bangkok
  Nader onderzoek leert dat de site wanttoknow.nl van oorsprong een Amerikaanse site is, die vertaald is naar een Nederlandse versie. Het zijn mensen die zich onder andere ook bezig houden met de bezoeken van hoogintelligente buitenaardse wezens. 
  In ieder geval is er over appelazijn al veel geschreven, als placebo zal het ongetwijfeld werken maar het ligt ook een beetje in de categorie van Haarlemmer olie. 

 • Re: Over voeding

  door » een jaar geleden


  hallo,
  ben zelf sinds 2 jaar geen kwark(weleens zuivel), geen varkensvlees meer(soms wel een frikandel of shoarma), geen erwten en spinazie en merk aan mijn huid dat deze veel rustiger is. De Lichtkast is het huis uit. Moet nog wel smeren met dovobet 50mg zalf(is nu uit de handel in Nederland maar de huisarts heeft nu een zelfde samenstelling vervangende zalf voorgeschreven). Ik heb het al vanaf mijn 12e al psoriasis en van alles al geprobeerd. Het komt altijd meteen terug. Binnenkort ga ik beginnen met cosentyx spuiten. Dit schijnt bij iedereen goed te werken. Iemand nog adviezen over voeding? 

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube