fbpx

Een innovatief onderzoek

De huid, ons grootste orgaan, voelt, tast, ademt en vooral, leeft. Als we psoriasis hebben, geeft de huid aan dat we het ergens niet naar ons zin hebben. De aandoening is dan een symptoom van wat we naar buiten zouden willen brengen, maar op een één of ander manier niet kunnen.

Bij deze zienswijze gaan we er dan vanuit dat aandoeningen, en zo ook psoriasis, een symptoom zijn van onderliggende oorzaken. Als we dan de oorzaak vinden, hoeft het symptoom psoriasis ons niets meer te vertellen en verdwijnt. Simpel?

Hier is wel wat voor te zeggen, want in de praktijk zien we dat cremes, pillen en poeders, oorzaken niet aanpakken, laat staan dat de oorzaak hiermee wordt gevonden. Mogelijk onderdrukken deze middelen de symptomen, wat natuurlijk zeer prettig is, maar aan de ander kant, geeft het soms ongewenste bijwerkingen.

Een belangrijke oorzaak van psoriasis schijnt stress te zijn. Stress wordt niet gezien als een lichamelijke aandoening, het is een geestelijke gesteldheid die zich uit in lichamelijke kenmerken, zeg symptomen. We erkennen daarmee dat stress, een mentale gesteldheid, oorzaak kan zijn van lichamelijke ongemakken.

Stress, een mentale aandoening, heeft altijd een oorzaak. In het algemeen ontstaat stress door het moeten ondergaan van te spannende omstandigheden of gewoon door te veel met het hoofd bezig te zijn. Dus als we het symptoom psoriasis te lijf willen gaan en we gaan ervan uit dat stress de onderliggende oorzaak is moeten we eerst de oorzaak van de stress achterhalen om daarmee de stress te verminderen.

We kunnen aannemen dat iedereen een vorm van stress heeft, niemand ontkomt hieraan. De oorzaak, vorm en mate van stress zal echter voor iedereen verschillend zijn met als gevolg dat de uiting van stress voor iedereen verschilt. De één krijgt van stress een burn-out, de ander een hartaandoening en mogelijk is psoriasis een uitingsvorm van stress. Zouden we de oorzaak van de stress kunnen vinden, de authentieke oorzaak, en er wordt er iets aangedaan, dan hoeft het symptoom psoriasis niet meer op te treden.

Dit lijkt eenvoudig. Maar schijn bedriegt soms. Een authentieke oorzaak kan heel diep liggen, in een trauma, in een kleinigheid, in een vervelende opmerking van jaren geleden, in een gespannen relatie, eigenlijk in oneindig veel gebeurtenissen uit het verleden of heden. Hoe halen we nu de authentieke oorzaak uit die ongelooflijke brei aan herinneringen naar voren en mogelijk zit het antwoord in ons onderbewustzijn en weten we het dus niet bewust?

In de praktijk zien we dat meditatie een uitstekende vorm is om stress direct te verminderen en om oude stress oorzaken stap voor stap te ontdekken en te verwerken. Het grote voordeel is dat meditatie bij iedereen werkt en het geen bijwerkingen heeft. Het is een onschuldig hulpmiddel die eigenlijk alleen maar voordelen biedt.

Als je echt diepgaande oorzaken hebt, en je wilt deze voortvarend aanpakken, dan is een ander hulpmiddel een mooie uitkomst, we noemen dat familieopstellingen. Een oeroud mensgerichte methode om diepliggende authentieke oorzaken van een symptoom naar voren te halen. Met een familieopstelling kun je zicht krijgen op wat nu de authentieke oorzaak is, dus mogelijk wat aan de basis van psoriasis ligt. Als met meditatie zijn er met een familieopstelling geen negatieve bijverschijnselen.

Uit algemeen beschikbare informatie is nog niet naar voren gekomen, dat de combinatie meditatie met familieopstellingen in brede zin is onderzocht. Wij willen dit graag doen. Om deze reden zijn we dan ook van plan om dit met meerdere groepen te onderzoeken en te kijken wat we kunnen bereiken. Er zijn vrijwilligers nodig die dit experiment willen aangaan. Vrijwilligers die zelf een stap willen maken en op een andere manier tegen hun aandoening willen aankijken. Als je zo iemand bent en met ons wil kijken hoe we deze aanpak het beste kunnen inzetten, laat je naam dan achter op onze website of stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat drijft ons? Wel, we zien dat we hulpmiddelen hebben die inzicht geven in wat de oorzaak van iets is en we kunnen de mensen rust in hun denken laten ervaren. Beide hulpmiddelen, familieopstellingen en meditatie ondersteunen elkaar. Iedereen is in staat om dit te doen. Doe mee. Voor jezelf en de ander! We zien jullie graag komen.

 

  • Re: Natuurlijke Diagnose, Een innovatief onderzoek

    door » 2 jaren geleden


    Dank je voor deze toelichting Leen. 

    Inderdaad wordt, ook door de medici, vaak de invloed van stress als een van de triggers van het uitbreken van Psoriasis gezien en ook wij als patiënten ervaren zonder meer dat stress van invloed is op de toestand van onze psoriasis. 

    Ik ben zeer benieuwd of de aanpak via de geestelijke weg een goede optie is om de psoriasis te reduceren. Er zijn zéker ook bij andere aandoeningen goede signalen dat deze aanpak goed werkt. 


Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.