fbpx
Voor degene die dit leest, mijn naam is Raymond en sinds enige dagen heb ik succesvol een alternatief middel toegepast ter genezing/verbetering van meervoudige huidklachten, waaronder psoriasis, en heb ik mezelf specifiek op dit forum geregistreerd om de resultaten met jullie te delen middels het delen van de brief die ik deze morgen verstuurde naar de auteurs van een korte medische studie waarvan ik de kennis omtrent het middel heb overgenomen. Lees het hoe je zelf wilt, doe ermee wat je wilt, voor mij werkt het en wellicht kan ik meer mensen blij maken buiten mezelf echter kan ik niets garanderen omtrent hoe het 'middel' werkt voor anderen. Bewust heb ik geen enkele url (link) toegevoegd in onderstaand schrijven omdat ik niet weet of dat hier is toegestaan maar indien je een link wenst naar de betreffende (Engelstalige) studie stuur je me gerust een privebericht (indien mogelijk op dit forum) waarna ik de link naar het artikel naar je terug kan sturen middels een reactie.

De brief heb ik geschreven en verzonden in het Engels maar ik heb 'm voor jullie ook vertaald naar het Nederlands.

Mvg,

Raymond

Beste ********,

Voordat ik de informatie met je deel zoals ik het wil delen wil ik je laten weten dat ik een 51 jarige man ben die een lichte huid heeft waarin bijna vrijwel het pigment ontbreekt, ik kleur bijna niet onder invloed van de zon.

Toen ik 28 was begon mijn Psoriasis (Vulgaris/Arthritis) zich te manifesteren op mijn ellebogen, onderarmen, hoofdhuid, genitale gebied en op mijn benen. Sinds de ziekte zichzelf openbaarde werd mij allerlei medicatie voorgeschreven, zalven op basis van steroiden maar ook orale medicatie zoals Dimethyl Fumaraat, deze laatste van welke ik de behandeling moest staken op aandringen van de dermatoloog door een dramatische verlaging van het aantal T cellen in mijn bloedbeeld.

Gedurende alle jaren sinds ik last heb van Psoriasis is er geen enkele behandeling geweest die me totaal heeft verlost van alle schilferende plekken. Het meeste succes had ik met de Dimethyl Fumaraat maar dat hielp uiteindelijk ook maar voor zo’n 90%. Omdat de dermatoloog in kwestie verder wilde gaan met meer schadelijke medicatie dan ik wilde gaan gebruiken ben ik alle mogelijke behandelingen zoals door hem voorgesteld bewust gaan vermijden sinds twee jaar geleden. Ik ben gaan accepteren dat het totaal onthouden van medicatie beter is voor m’n algehele gezondheid op de lange duur ten overstaan van de continuatie van de mogelijke medicamenten (biologicals etc.).

Het resultaat is uiteraard lijden onder het ziektebeeld want onbehandelde Psoriasis is geen feestje waarbij gedurende sommige perioden zelfs m’n gelaat wordt aangetast. Wat alternatieve therapiëen betreft heb ik verschillende dingen geprobeerd, van Jojoba en Aloë Vera olie tot Appel-azijn etc. etc. maar geen ervan bood me enig afdoende resultaat. Door middel van voeding heb ik inmiddels wel enig succes geboekt waarvoor ik bijv. vrijwel geen last meer heb van de comorbide Artritis maar welke in slechts geringe mate verlichting biedt in geval van de schilferende huidplekken. Omdat ik sinds enkele maanden ook enkele plekken door zonneschade (Actinische Keratose) heb opgelopen ben ik ook daarvoor op zoek gegaan naar een alternatieve behandeling en vandaar op de door u gepubliceerde studie gestuit via Google.

Ik wilde vooral niet aan de slag met middelen zoals “Imiquimod” zoals al werd besproken met mij door de huisarts, alvorens naar een dermatoloog te verwijzen, en welke ik vooral wilde vermijden na over de agressieve werking van het middel gelezen te hebben. Dus kwam ik zo’n 10 dagen geleden na heel veel Google’n terecht bij de door u gepubliceerde studie over de behandeling van Actinische Keratose met de nogal prijzige “Kanuka honing” en dat had vrijwel meteen mijn aandacht getuige het feit dat de behandeling met de honing succesvol verlopen is.

Vanzelfsprekend wilde ik ook een pot van de honing in bezit krijgen maar na enig zoeken, wederom via de zoekmachine, zag ik daar uiteindelijk van af gezien de nogal exorbitante prijs die voor deze specifieke honing gerekend wordt. Omdat ik nogal nieuwsgierig van aard ben en er verwoed op los experimenteer teneinde enige oplossing(en) te vinden voor mijn huidproblemen besloot ik om de goedkope pot honing, waarvan de datum zelfs al verlopen was (23-05-19), die al een flink aantal jaren in m’n keukenkastje stond, te gebruiken. Het is de goedkoopste honing die je maar kunt aanschaffen, de vloeibare honing van het merk “Het Zuiden” van supermarkt “Dirk” a nog geen 2 Euro per pot.

Ik heb de honing aangebracht zoals het uit de pot kwam (zonder het te verdunnen of dergelijks) en heb het op de zonneschade-plekken aangebracht maar, nieuwsgierig als ik was, ook op een gedeelte van m’n hoofdhuid, m’n armen en in m’n genitale gebied gesmeerd. Ik heb dat gedurende afgelopen 10 dagen iedere dag éénmaal per dag gedaan, de uitgesmeerde honing 20 minuten lang laten zitten en waarna meteen onder de douche gestapt om het allemaal weer af te spoelen. Ik heb geen zeep of shampoo meer gebruikt, alleen iedere dag de honing aangebracht en na 20 minuten weer afgespoeld.

Naar waarheid verwachte ik geen enkel resultaat van deze nogal ‘kleverige therapie’ maar niettemin moest ik het toch proberen en na 2 dagen gebeurde ‘het onmogelijke’: de zonneschade (Actinische Keratose) begon te verdwijnen/genezen maar al de ingesmeerde schilferende (Psoriasis) plekken begonnen eveneens te vervagen en te verdwijnen...”verbijsterd” is niet het goede woord….

Vanuit mijn perspectief: om er na jaren van het smeren van (niet alleen) zeer agressieve steroide zalven, maar ook middels het gebruik van agressieve immuno therapie, achter te moeten komen, nadat alle middelen nooit geheel soelaas hebben geboden, dat de oplossing gevonden is door middel van een (spot)goedkope pot honing…ik kan niet eens beginnen te beschrijven wat het allemaal met me doet nu, jarenlang ellende door middel van allerlei verschrikkelijke medicamenten terwijl honing alles was wat er nodig was...

Hoewel de zonneschade al vrijwel geheel verdwenen is na slechts 9 dagen honing te smeren, en de psoriasisplekken (in ieder geval) voor het moment vrijwel verdwenen zijn, moest ik jullie (de auteurs) in ieder geval laten delen in mijn ervaring(en) met de door jullie opgetekende therapie en mijn variant daarop. Wat het voor jullie betekent kan ik slechts raden maar voor mij persoonlijk is het niets minder dan ongelooflijk.

Met vriendelijke groet,

Raymond *******

 • Re: Mijn ervaring(en) met een (werkend) alternatief middel

  door » 9 maanden geleden


  Omdat ik geen enkele mogelijkheid kan ontdekken om een privebericht te versturen naar andere gebruikers hoop ik dat het me toegestaan is om hier in een tweede bericht de link naar de genoemde studie te delen.

  De link naar de studie:
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6000848/

 • Re: Mijn ervaring(en) met een (werkend) alternatief middel

  door » 9 maanden geleden


  Ha Raymond,
  Wat een bijzonder verhaal!
  Hier heb ik nou werkelijk nog nooit van gehoord. Geweldig dat het voor je werkt en ik ben benieuwd of anderen het gaan proberen. Dit is nou een typisch voorbeeld van een patient ervaring. 

  Ja, je mag gewoon links plaatsen naar andere sites op dit forum. Natuurlijk mits dit relevante links zijn. 

  En naar individuele mensen kun je ook gewoon privé berichten sturen. Bij iedere post die iemand plaatst staat die mogelijkheid, zie plaatje. 

  Groet, 
  Jim

 • Re: Mijn ervaring(en) met een (werkend) alternatief middel

  door » 9 maanden geleden


  Hoi Jim, dank je wel voor je reactie, het plaatje en de verdere uitleg.

  Met vriendelijke groet,

  Raymond

   


 • Re: Mijn ervaring(en) met een (werkend) alternatief middel

  door » 5 maanden geleden


  Beste Raymond, ik heb je verhaal met belangstelling gelezen omdat ik ook met actinische keratose zit op mijn voorhoofd. Ik ben nu 6 dagen aan het smeren met manuka honing+12. Het ziet er allemaal wel wat rustiger uit maar de korstjes blijven ruw na het douchen vooral. Gaan deze nog weg? Heb je nog steeds geen last meer van de actinische keratose?
  Alvast bedankt voor je reactie

 • Re: Mijn ervaring(en) met een (werkend) alternatief middel

  door » 5 maanden geleden


  Hoi Bassie,

  De korstjes zullen verdwijnen na verloop van tijd waarna het een roze plek wordt. De behandelwijze die werkt staat beschreven in de Engelse studie waarnaar ik gelinkt heb.

  Ik heb het stukje dat van belang is even voor je vertaald met Google vertalen:

  De Kanuka-honing (90% Kanuka-honing, 10% glycerine) werd eenmaal daags topisch aangebracht met een kleine hoeveelheid op de vingertop die in de laesie en rond 5 mm normale huid werd gewreven gedurende 10-30 seconden. Vervolgens werd het 30-60 minuten met rust gelaten ​​en daarna met water afgewassen. Dit gebeurde vijf dagen achter elkaar, waarna de patiënt een pauze nam van twee dagen vanwege de gevoeligheid van de laesie. Tijdens de pauze werden de korstjes voorzichtig van de laesie geplukt, waardoor deze werd verwijderd. Dit proces werd in totaal drie maanden herhaald; er werden geen andere behandelingen gebruikt voorafgaand aan of tijdens dit regime en er waren geen bijwerkingen. De laesie nam geleidelijk in omvang af met een aanvankelijke snelle vermindering van de droge, korstige aard.

  Dat is globaal de omschrijving van de gehele behandelwijze.

  Mvg, Raymond

 • Re: Mijn ervaring(en) met een (werkend) alternatief middel

  door » 5 maanden geleden


  Hallo IRay, bedankt voor je berichtje. Ik begrijp nu dat Kanuka honing is gebruikt, maar ik gebruik Manuka Doctor 12+active honing....Dat zal toch niet het verschil maken? Ik smeer het nu elke dag op mijn voorhoofd en na 2 uur spoel ik het eraf dan ziet het er heel rustig en egaal uit maar de volgende ochtend zijn die harde kleine korstjes weer zichtbaar die ik er graag af zou krabben of schuren maar dat geeft soms kleine wondjes dus laat ik het zoveel mogelijk met rust.
  Ik probeer het 10 dagen zo te doen dus nu nog 3 dagen...Ik heb ook CBD zalf besteld om te kijken of dat dat nog effect geeft maar ik wacht eerst deze 3 dagen nog af. Heb jij geen last meer na die 10 dagen gehad, korstjes etc?

 • Re: Mijn ervaring(en) met een (werkend) alternatief middel

  door » 5 maanden geleden


  'Mijn honing' is/was gewone huis, tuin en keuken kwaliteit zoals je hebt kunnen lezen, Manuka of Kanuka lijkt me niet zoveel verschil maken maar ik ben natuurlijk ook maar een leek.

  De korstjes met rust laten op smeerdagen en er voorzichtig af wrijven tijdens niet-smeerdagen, dat werkt uitstekend. Bij mij zijn de korstjes niet meer teruggekomen.

  Je doet het nu pas een klein aantal dagen maar misschien moet je proberen om wat meer geduld te hebben, drie maanden is nog altijd minimaal 90 dagen tenslotte.

 • Re: Mijn ervaring(en) met een (werkend) alternatief middel

  door » 5 maanden geleden


  Beste iRay en Bassie,

  Vanuit mijn werk als voorlichter bij psoriasispatienten nederland heb ik met belangstelling jullie ervaringen gelezen met de honing. En verrassend om te lezen dat het voor de psoriasis zo goed werkt.
  Echter voor wat betreft de actinische keratose plekken wil ik jullie laten weten dat deze plekjes een voorloper zijn van huidkanker. Daarom is het belangrijk om met dit soort plekken altijd naar de huisarts te gaan. In principe zijn deze plekjes prima te behandelen door ze bijvoorbeeld te bevriezen. Ik geef dit alles mee als aandachtspunt en goed bedoeld advies.

  Tevens een link waarin u het een en ander kunt nalezen over actinische keratose;
  https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/actinische-keratose/

  Mocht je vragen hebben:ik ben er op ma, di en do 9.30-13.00 uur 085-8700777 of via site -vraag het de voorlichter-

  Hartelijke groet,
  Petra Vermeulen..voorlichting PN

 • Re: Mijn ervaring(en) met een (werkend) alternatief middel

  door » 5 maanden geleden


  Beste iRay en Passie,
  Petra was me net voor met haar reactie. Het is heel mooi dat jullie een middel hebben gevonden dat je goed helpt tegen psoriasis. Maar let op!
  Actinische Keratose is geen onschuldig iets, maar de voorbode van huidkanker. Als je met de honing de schilfers weg krijgt, wil dat niet zeggen dat de plekken ook echt weg zijn. Deze gaan onderhuids verder en kunnen grote schade aanrichten als je er niets aan doet.
  Bestrijdt de psoriasis met de honing, zeker als het je goed helpt. Maar ga voor die andere plekken naar de huisarts. Die plekken zijn beslist niet onschuldig!!

  Succes!
  Astrid

 • Re: Mijn ervaring(en) met een (werkend) alternatief middel

  door » 5 maanden geleden


  Beste voorlichting en AstridS,

  "Actinische Keratose" is niet per definitie een voorbode van huidkanker, m.a.w. Actinische Keratose transformeert niet in alle gevallen naar huidkanker. De mogelijkheid bestaat dat het eventueel verandert naar een 'plaveiselcarcinoom' maar de data zoals beschikbaar impliceert dat 'slechts' 10% van alle gevallen van Actinische Keratose zal uitmonden in huidkanker.

  Bronhttps://www.skincancer.org/blog/is-actinic-keratosis-skin-cancer/ 

  Only about 10 percent of actinic keratoses will eventually become cancerous, but the majority of SCCs do begin as AKs. Unfortunately, there’s no way to tell which AKs will become dangerous, so monitoring and treating any that crop up is the only way to be sure.


  Hiermee wil ik het negeren van de medische wetenschap ten gunste van een alternatieve geneeswijze in deze niet bagatelliseren maar dring ik wel aan op het hanteren van een wijder perspectief alvorens een waarheid te verkondigen welke slechts een halve waarheid is, of liever gezegd 'een incomplete waarheid is'.

  Ik zal mezelf zeker verlaten op 'onze medische wetenschap' wanneer (uiteindelijk) mijn roze plekjes terug zouden veranderen naar "korstjes" maar omdat dit vooralsnog niet gebeurd is zie ik daar momenteel geen enkele reden toe. Ik zal mezelf zeker niet blootstellen aan een agressieve behandelwijze wanneer het 'probleem' zelfs niet langer als dusdanig herkenbaar is.

  Bedankt voor jullie advies.

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube