fbpx

Susan

Categorie: Introducties 6 weken geleden

Hallo mensen,
ik ben nieuw hier op het forum dus zal me even voorstellen.
Mijn naam is Susan, ben 41 jaar oud en woonachtig in Maastricht. Ik heb al vanaf mijn 13e levensjaar psoriasis. 

inmiddels al zoveel geprobeerd en ook klaar met al die hormoonzalven. Tegenwoordig houd ik mijn huid goed vettig met vaseline en dat werkt voor mij prima.
Aangezien ik maar een nier heb mag ik niks anders van medicatie erbij nemen. Hopelijk gaat dit in de toekomst veranderen want eerlijk gezegd kan ik niet wachten om ook eens al is het maar voor even “ schoon” te zijn..

Groetjes Susan

 • Re: Susan

  door » 6 weken geleden


  Hallo Susan,

  Welkom op het forum!
  Er zijn inderdaad een aantal medicijnen waarbij je moet oppassen als je nierpatiënt bent, maar ik geloof niet dat het merendeel van de systemische medicatie die gebruikt wordt bij psoriasis schadelijk zou zijn voor de nieren. Ben je wel onder behandeling bij een dermatoloog?

  Groet,
  Marina

  Ik gebruik Psorinovo


 • Re: Susan

  door » 6 weken geleden


  Hoi Marina,

  Ja ik ben onder behandeling bij een dermatoloog maar mij is dit tot nu toe erg afgeraden. Ook de effecten op langere termijn van het medicijngebruik vooral.
  Ik wacht rustig af.
  Groetjes Susan

 • Re: Susan

  door » 6 weken geleden


  Hallo Susan,

  Alle medicatie voor psoriasis is al heel erg lang in gebruik (behalve biologicals dan, die zijn van de laatste 20 jaar), dus ik begrijp de redenatie niet helemaal van de dermatoloog. Of gebruik je momenteel al heftige medicatie vanwege je nier misschien?

  Groet,
  Marina

  Ik gebruik Psorinovo


 • Re: Susan

  door » 6 weken geleden


  Ha Susan, 

  Welkom op het forum !! 
  Je hebt al behoorlijk lang psoriasis, ik kan me voorstellen dat je ernaar verlangt om een keer helemaal gaaf te zijn. 😀

  Kan me zeker voorstellen dat b.v. MTX iets is wat je niet zou moeten gebruiken. Maar de stap naar de biologicals zou je dan in één keer moeten maken, moet je dermatoloog natuurlijk wel meegaan en een goede argumentatie moeten geven: “Waarom dat noodzakelijk is.”  Voor de verzekering en natuurlijk de goede bio uitzoeken, wat over het algemeen afhankelijk is van hoe ernstig je psoriasis is. 

  Groet, 
  Jim

 • Re: Susan

  door » 6 weken geleden


  Welkom Susan op het forum. Ik had je bericht wel gelezen op mijn telefoon maar dan is inloggen erg lastig. Ik vond het te warm de afgelopen dagen om binnen achter de PC te gaan zitten en buiten op de laptop heb je vaak zo'n last van de zon. En dan moet je weer met een haspel gaan sjouwen dus nu maar eens achter de laptop gaan zitten. Heftig joh om vanaf je 13e jaar psoriasis te hebben. Je zit dan ook in zo'n kwetsbare leeftijd. Daar word ik stil van dat je nog slechts één nier hebt. Daar wil je zuinig op zijn. Ik kan over medicijngebruik niets zinnigs zeggen in jouw geval. Maar ik leef met je mee. Fijn dat vaseline helpt. Sterkte.

  Ik gebruik met succes Psorinovo.

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube