fbpx

Even voorstellen: Leroy Dörenberg

Categorie: Introducties een jaar geleden
Goedendag allemaal,

Mijn naam is Leroy Dörenberg, ben 30 jaar en ik woon in Limburg.
Mijn Psoriasis is begonnen in 2016 met problemen op de hoofdhuid. Daarna is het uitgebreid naar de rest van het lichaam. Dermatoloog vertelde dat ik de vulgaris vorm ofwel symmetrische vorm heb. hij gaf me een heleboel zalven en shampoos mee en de shampoo(Denorex) is enige wat ik nu nog gebruik om de huid kalm te houden af en toe. De zalven waren tijdelijke oplossingen of vaak niet werkte. Lichttherapie heb ik nog niet gedaan vanwege verhoogde kans op kanker zoals de dermatoloog aangaf.


Sinds deze maand verspreid het zich meer dan gebruikelijk over het lichaam. Ben begonnen met baden met 2 kg in Dode zeezout in het water, 4 dagen achter elkaar 2 uur lang zonder enig resultaat. Deprimerend kan je wel zeggen. Nu ga ik proberen met Homeopathie, hopelijk geeft mij dit hoop.
Hopelijk hebben jullie iets gevonden voor jullie psoriasis.

Beste gewenst voor iedereen!

Vriendelijke groet leroy

update 19-03-2021: Ben nu met opbouwschema bezig van het medicijn skilarence en ben nu in de 9e week. helaas doet het tot heden helemaal niks behalve bijwerkingen. de dermatoloog zei dat ik minimaal 800mg moest slikken om te kijken of het effect heeft. heb nu sinds een week 720mg elke dag geslikt en tot nu toe nog geen resultaat. wat denken jullie? ik denk dat ik er beter mee kan stoppen...

update 22-05-2021: bijna 4 maanden gebruik gemaakt van skilarence. Waarin de laatste maand opgebouwd tot 960 mg per dag. Tot de laatste dag gehoopt, maar zonder maar enig resultaat. Het heeft niet eens de groei van de psoriasis tegen kunnen houden. 1 juni afspraak met dermatoloog maar geen idee wat ik nog zou moeten verwachten...
Nu begonnen aan oliën die vrienden me aanbevolen hebben, dus waarschijnlijk gaat het weer mn eigen weg worden.
Ben benieuwd wat jullie ideeën zijn.

update 19-06-2021: Begonnen juni met Methotrexaat i.c.m foliumzuur. Gelukkig geen last van bijwerkingen gelukkig tot nu toe. Nog geen resultaat na 2 weken. Dermatoloog zei minimaal 3maanden ook dit medicijn gebruiken voordat we conclusies trekken dusja.

Update 01-01-2022: Methotrexaat met foliumzuur begonnen te werken rond november 2021. Huid is rustiger geworden en heb bijna geen jeuk meer. Tot nu toe is het stabiel en heb ik ook geen last meer van fluctuaties door de tijd heen. 
Hopelijk kan ik het medicijn afbouwen komende tijd, we zullen zien...
 • Re: Even voorstellen: Leroy Dörenberg

  door » een jaar geleden


  Hallo Leroy,

  Welkom op het forum!
  Behalve zalven en lichttherapie zijn er echt nog meer behandelmogelijkheden. Denk hierbij aan systemische middelen zoals dimethylfumaraat (wat een lichaamseigen stof is) en die voor heel veel mensen uitstekend werkt met minimale bijwerkingen. Daarna heb je dan de zogenaamde biologicals en biosimilars. Ik heb op zich niets tegen homeopathie, maar ik vrees dat het niet veel zal doen. Zelf gebruik ik al ruim 8 jaar naar volle tevredenheid dimethylfumaraat en er zijn mensen die gebruiken het al ruim 30 jaar. Er is veel informatie hierover te vinden op de website en in het forum.
  Niet te lang dingen blijven proberen als ze na een aantal maanden niet werken. Overleg met je dermatoloog en lees jezelf vooral ook in.

  Succes!
  Marina

  Ik gebruik Psorinovo


 • Re: Even voorstellen: Leroy Dörenberg

  door » een jaar geleden


  Dag Marina,

  Ben zeer dankbaar voor je bericht. Was zelf al aan het twijfelen met de homeopathie methode, dus ben dankbaar voor jouw info!
  Ik ga inderdaad even overleggen met de dermatoloog wat verstandige beginstap is hierin.

  groet leroy

 • Re: Even voorstellen: Leroy Dörenberg

  door » een jaar geleden


  Ha Leroy,

  Heel goed om in overleg te gaan. Ook in Limburg zijn er goede dermatologen en het is belangrijk dat je het ook goed met hem of haar kunt vinden. Als je nog geen lid bent van onze vereniging, dan kun je eenmalig gratis ons blad aanvragen. Spit de website eens door, spit het forum door, en stel je vragen hier of aan onze voorlichter (die tot 4 januari wel even met vakantie is).

  Groet,
  Marina

  Ik gebruik Psorinovo


 • Re: Even voorstellen: Leroy Dörenberg

  door » een jaar geleden


  Leroy, van harte welkom op dit forum. Ik woon op de Veluwe maar ben afkomstig uit het westen. Ik zag pas in mijn medische dossier dat ik in kan zien bij het ziekenhuis dat de dermatologe mijn psoriasis omschreef als ernstige psoriasis. En dan had ik het alleen aan mijn handen en voeten. Laat staat als je - zoals jij -  het op je hele lichaam hebt. Ik ben een enthousiaste gebruikster van dimethylfumaraat. Ik gebruik het nu 9 jaar. Na vier maanden was het nagenoeg weg en nu al jaren helemaal weg. Ik kan het aanraden. Zalven e.d. deden mij niets. Dit werkte wel. Sterkte bij je zoektocht. Stel gerust je vragen.

  Ik gebruik met succes Psorinovo.

 • Re: Even voorstellen: Leroy Dörenberg

  door » een jaar geleden


  Ha Leroy, 

  Welkom op het forum. Ik zie dat To en Marina al in gesprek zijn met je. 

  Er zijn inderdaad vele behandelmethoden die verder gaan dan alleen zalven. 
  Psoriasis is een systeem aandoening, het is geen huidziekte, maar het is iets in je hele lichaam dat uit balans is. Er is nog steeds niet bekend wát er nou precies verkeerd zit, er zijn wel een aantal theorieën over. 
  De meeste behandelmethoden zijn er dan ook op gericht om de effecten die psoriasis heeft op je huid, te onderdrukken. Zalven zijn een middel daartoe, maar als de psoriasis ernstig is, dan helpen ze niet meer en moet er gerichter ingegrepen worden met middelen die inwerken op je systeem, zoals al aangegeven is door Marina via systemische middelen of biologicals. 

  Advies: lees vooral ook de verschillende posts op het forum. Daarin kun je zien wat anderen doen en welke ervaringen ze hebben bij hun behandeling.

  Groet, 
  Jim

 • Re: Even voorstellen: Leroy Dörenberg

  door » 10 maanden geleden


  update post bovenaan.

  mvg leroy

 • Re: Even voorstellen: Leroy Dörenberg

  door » 10 maanden geleden


  Waar staat die dan? Ik zie niets maar dat komt misschien omdat ik via de iPhone kijk.

  Ik gebruik met succes Psorinovo.

 • Re: Even voorstellen: Leroy Dörenberg

  door » 10 maanden geleden


  Ha To, 
  staat in de eerste post onderaan. Te herkennen aan: Update: 19-03-21

  Misschien toch handiger bij een update een nieuwe post aan te maken. 😁

  DMF/Skilarence werkt erg traag, maar zo langzamerhand zou je toch iets moeten gaan merken. 
  Wat voor bijwerkingen heb je? 
  - flushes
  - darmproblemen?
  - hoe zijn je lymphocyten? 

  In de volgende Psoriasis, het magazine, nummer 2, wordt een heleboel verteld over lichttherapie. Het is niet zo dat lichttherapie altijd kankerverwekkend is. Onderzoek geeft aan dat een low dose therapie geen verschil in kans op kanker geeft met andere mensen. En ook worden de lampen van lichttherapie steeds nauwkeuriger en wordt vermeden dat verbranding optreedt. 
  Inderdaad in de richtlijn is men bepaald niet voor, maar daar gaat men nog uit van het  klassieke protocol, waar tot bijna verbranden belicht wordt.

  Dank je gezegd door: Leroy

 • Re: Even voorstellen: Leroy Dörenberg

  door » 10 maanden geleden


  Kun je niet vragen of je over mag stappen op een ander merk DMF? Heb je darmproblemen? Het duurde bij mij zo’n drie maanden voordat ik resultaat begon te zien. Toen ging het ook vrij snel de goede kant op. Dus nog even volhouden. 


  Ik gebruik met succes Psorinovo.

 • Re: Even voorstellen: Leroy Dörenberg

  door » 10 maanden geleden


  Bedankt voor je reactie. Ja vooral die flushes heb ik nog. Andere zijn gelukkig verdwenen. Ik denk dat ik nog wat geduld moet hebben merk ik ook van andere verhalen. 

  Lichttherapie zou ik in de toekomst nog kunnen proberen inderdaad als de pillen niet werken.

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube