fbpx

Even voorstellen: Chris Couenberg

Categorie: Introducties 3 maanden geleden
Hallo allemaal,

Mijn is Chris Couenberg. Ik ben gehuwd, heb 4 kinderen (18 - 25 jaar) en woon centraal in Nederland aan de rand van de Veluwe. Sinds 2001 heb ik Psoriasis en ben, na een tip van mijn toenmalige buren, daarmee naar dokter van Loon gegaan. Deze heeft mij indertijd heel goed geholpen en via hem ben ik gestart met Psorinovo. Dat is bij mij zeer effectief en ook de bijwerkingen zijn zeer goed verdraagbaar. Zelfs nadat dokter van Loon gestopt is met zijn praktijk heb ik nog jaren Psorinovo gebruikt. Ik moet wel bekennen dat ik een slechte pillenslikker ben. En omdat mijn Psoriasis niet zo heftig was, slechts enkele plekken op mijn lichaam, en ik in de zomers meestal vrij van Psoriasis was, heb ik op een gegeven moment geen pillen meer geslikt. Tot vorig jaar ging dat goed. Tot ik op een gegeven moment last kreeg van, voor mijn gevoel, ontstekingen in de pezen in mijn voet. Ik ben hardloper en dat kon ik door de pijn op een gegeven moment niet meer. Na overleg met mijn huisarts doorverwezen naar een reumatoloog (mijn zus heeft reuma en mijn grootvader schijnt ook psoriasis te hebben gehad), werd snel duidelijk dat het mogelijk artritis psoriatica zou kunnen zijn. Al hoewel ik toen maar vrij weinig psoriasis plekken had. We, de reumatoloog en ik, hebben toen verschillende soorten medicatie geprobeerd en zelfs aangepaste zooltjes (wat wel hielp), maar uiteindelijk zou alleen Methotrexaat nog helpen, zei zij. En omdat ik daar geen voorstander van ben, ik ken de bijwerkingen ervan via mijn zus, besloot ik weer Psorinovo te gaan gebruiken. Helaas, dat mag dus blijkbaar niet meer voorgeschreven worden voordat eerst Skilarence gebruikt is. Nu op zoek naar een internist of dermatoloog die Psorinovo wil voorschrijven.
In het kort mijn bijna 20-jarige geschiedenis met Psoriasis.
 • Re: Even voorstellen: Chris Couenberg

  door » 3 maanden geleden


  Hallo Chris,

  Welkom op het forum!
  Mogelijk dat je de jaren dat je DMF gebruikte, ook al tegelijkertijd de AP hebt weten te onderdrukken. Er zijn meer mensen die dat met succes doen trouwens. In het forumdeel Psoriasis en Artritis Psoriatica kun je daar meer draadjes over vinden.
  Het klopt dat 'nieuwe' patiënten eerst Skilarence moeten proberen voordat ze over kunnen stappen naar het andere DMF middel. Mocht je lactose-intolerant zijn, dan zou je wel onder vermelding van "medische noodzaak" kunnen vragen om het alternatieve DMF preparaat.

  Groet,
  Marina

  Ik gebruik Psorinovo


 • Re: Even voorstellen: Chris Couenberg

  door » 3 maanden geleden


  Chris, van harte welkom op het forum. Ik woon midden Veluwe en ik heb een dermatoloog die Psorinovo voorschrijft. Ze wilde me wel overzetten naar Skilarence maar ik heb beleefd geweigerd. 😉 Als je zegt dat je het eerder gebruikt hebt, kunnen ze het toch weer voorschrijven? Je mag me een PB sturen voor naam en adres dermatoloog.

  Ik gebruik met succes Psorinovo.

 • Re: Even voorstellen: Chris Couenberg

  door » 3 maanden geleden


  Ha Chris, 

  Welkom op dit forum. 
  Ja, de richtlijn zegt: Eerst Skilarence proberen, verdraag je dat niet dan kunnen ze verder kijken. Maar het is heel goed mogelijk dat je Skilarence wel verdraagt. 

  Overigens duikt deze vraag vaker op en ik heb in deze draad https://psoriasispatientennederland.nl/forumc/over-gezondheid/psoriasis-en-artritis-psoriatica/diagnose-artritis-psoriatica-maar-geen-psoriasis#p1278 al geschreven wat ik van MTX vind. De zoveelste reumatoloog die in de MTX-reflex schiet. 

  Groet en sterkte, 
  Caroline

 • Re: Even voorstellen: Chris Couenberg

  door » 3 maanden geleden


  Dag Chris, 

  Welkom op het forum. 
  Weinig toe te voegen op dit moment. Wel herkenbaar, ik was vroeger ook hardloper en heb om dezelfde reden moeten stoppen. 

  Als het zo lees, en ik neem in gedachten de genetische relatie, zou het dan kunnen zijn dat je zus geen reuma heeft? Of heeft ze gewone reuma? Dus geen reumatische artritis. 

  Groet, 
  Jim

 • Re: Even voorstellen: Chris Couenberg

  door » 5 weken geleden


  Hallo Jim,

  Precies weet ik het niet, maar mijn zus heeft al reuma gekregen op zeer jonge leeftijd, rond haar vierde.

  Groeten, Chris

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube