fbpx

Even voorstellen

Categorie: Introducties 4 weken geleden
Ik ben alweer een 9 maanden op dit forum, maar nog niet de tijd genomen om mij voor te stellen dus bij deze.
De jeuk en schilferingen begonnen bij mij al toen ik volgens mij een jaar of 12 was. Echter heb ik er nooit wat mee gedaan. Ik wastte mijn haar en dan werd het weer een aantal dagen "rustig". Echter toen ik een jaar of 24 was (in 2016) ben ik toch maar naar de huisarts gegaan. Die dacht jarenlang dat het een vorm van roos was en gaf me allerlei middeltjes die niet werkte. Op aandringen toch naar de dermatoloog gestuurd in 2018 en zoals ik zelf al verwachtte was het inderdaad psoriasis. Weer allerlei middeltjes geprobeerd die allemaal niet hielpen en toen besloten om te gaan starten met fumaraten. Dit had in combinatie met zalven en lotions een redelijk effect. Echter nu in 2020 heb ik een zwangerschapswens, dus sinds eind juli ben ik in overleg met de arts gestopt met de fumaraten. Sinds januari 2020 heb ik helaas veel last van mijn hielen gekregen en sinds mei 2020 loop ik weer bij de fysiotherapie ivm klachten in mijn nek en schouders waarvan ik dacht dat het door de fybromyalgie komt. Toen kwam er een melding op facebook over artritis psoriatica en toen ging er bij mij na wat onderzoek te hebben gedaan op internet toch wel een belletje rinkelen. Met veel aandringen weer een afspraak gekregen met de dermatoloog en in december heb ik mijn afspraak op het derma/reuma spreekuur omdat ik toch wel aan een aantal eisen voldeed op het artritis psoriatica vragenlijstje van de dermatoloog. Jammer dat het nog maanden moet duren (dit spreekuur vind maar 1x/maand plaats en zal je net zien dat ik in november precies op die dag een meerdaagse training van het werk heb...) Maar ik ben blij dat er wel naar gekeken gaat worden.

En nog wat niet psoriasis gerelateerd: Ik ben Nathalie, geboren in 1991, werkzaam als analist bij het Reinier Haga MDC op de afdeling chromatografie/farmacie, sinds 2015 samen met mijn partner, woon in Hoek van Holland
 • Re: Even voorstellen

  door » 4 weken geleden


  Ha Nathalie, 

  Welkom op ons forum en dank voor je introductie. 
  Aangezien je al psoriasis had is het inderdaad zeer logisch dat de problemen met je pezen, artritis psoriatica begint meestal met de eerste signalen in de pezen, een signaal zijn dat het aan het beginnen is. 
  Heel vervelend voor je, want artritis psoriatica is geen fijn vervolg van de psoriasis. Gelukkig zijn er over het algemeen wel medicijnen te vinden die ertegen kunnen werken. 
  Zelf ben ik, omdat ik daar zelf goed baat bij heb, een fan van de fumaraten. Je kunt hier op de website een hele verhandeling zien over het hoe en waarom van de fumaraten en uit daaruit valt te concluderen dat deze van alle medicatie het dichtst bij de oorsprong van de psoriasis werken. We proberen met de vereniging reumatologen en dermatologen te interesseren in onderzoek in deze richting. 
  Blijven bewegen, met name onbelaste beweging van de gewrichten zorgt ervoor dat ze soepel blijven. En verder gezond leven, genoeg vit D, enz. je kent het wel. 

  Intussen hoop ik dat jullie kinderwens in vervulling gaat. :) 

  Hartelijke groet, 
  Jim 

 • Re: Even voorstellen

  door » 4 weken geleden


  Welkom op het forum. Dat is ook wat dat je tot december moet wachten om een onderzoek te hebben. 
  Jammer dat je i.v.m. een zwangerschapswens moet stoppen met de fumaraten. Mij helpen ze ook goed. Ik slik het merk Psorinovo. Sterkte.
  To.

 • Re: Even voorstellen

  door » 3 weken geleden


  Jim schreef:Ha Nathalie, 

  Welkom op ons forum en dank voor je introductie. 
  ......
  Intussen hoop ik dat jullie kinderwens in vervulling gaat. :) 

  Hartelijke groet, 
  Jim 

  Ik heb een paar jaar fumaraten geslikt en de pijn in mn voeten is begonnen tijdens het slikken, dus helaas is dit voor mij niet het middel voor de eventuele artritis psoriatica

 • Re: Even voorstellen

  door » 3 weken geleden


  Van harte welkom. En als je eens een ander merk van fumaraten probeert? Daar kunnen mensen nl. verschillend op reageren.
  Wat slikte je?

 • Re: Even voorstellen

  door » 3 weken geleden


  Ik heb zowel Skilarence als Psorinovo gebruikt. Skilarence reageerde ik heel slecht op met mn darmen dus toen heeft de dermatoloog ze “een hak gezet” en ben ik overgestapt naar de Psorinovo. Daar had ik gelukkig nagenoeg geen bijwerkingen van, maar voor mn voeten heeft het niets uitgemaakt helaas. Het is tijdens het gebruik alleen maar erger geworden


 • Re: Even voorstellen

  door » 2 weken geleden


  Had net een heel uitgebreide PM voor je geschreven. helaas.... weg. Ik ga het opnieuw proberen, maar wordt wat later

  Dank je gezegd door: MissJalapeno

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.