fbpx

Even voorstellen

Categorie: Introducties 3 weken geleden

Hoi allemaal,

Ik zal me ook even voorstellen. Ik ben Hennetje (kon zo 1 2 3 niks anders verzinnen, sorry!), ben 45 jaar en heb sinds 2014 psoriasis. De erfelijke factor is sky high, want mijn vader en een aantal van zijn broers en zussen hebben het ook. Ik kon het eerst met zalfjes nog wel onder controle houden, maar in 2016 had ik echt de Moeder der uitbraken en heb toen lichttherapie gehad, wat werkte, maar daarna kwam het net zo hard terug. Daarna ben ik zelf aan het klooien geweest met CBD crémes en dat soort dingen en wonderwel was ik opeens schoon. Zonder dat ik smeerde. Na het overlijden van mijn moeder begin dit jaar merkte ik dat ik in de zomer weer wat plekjes op mijn been kreeg. Zalfje voorgeschreven gekregen (triamnogwat), maar dat hielp helaas niet. De psoriasis rukte in een moordend tempo op en nu zit ik er werkelijk waar onder. Van top tot teen. Het is psoriasis guttate. En mijn hoofd heeft weer een andere vorm van psoriasis. Al met al: mooi ruk! Ik ga nu weer beginnen met lichttherapie in combinatie met vier verschillende crèmes. Ik ben benieuwd, want de jeuk gaat onderhand gekmakende vormen aannemen.

Ik hoop hier meer informatie te vinden en lotgenoten te treffen.


Succes iedereen die met deze onuitgenodigde gast te maken heeft!

Groetjes Hennetje

 • Re: Even voorstellen

  door » 3 weken geleden


  Hallo Hennetje, 
  Welkom op het forum van Psoriasispatiënten Nederland. 
  Er zitten hier redelijk wat lotgenoten van deze inderdaad ongenode gast. :) We hebben ook nog een Facebook pagina, maar ik weet natuurlijk niet of je into Facebook bent. 
  Dit forum kent verschillende lagen, in dat bijvoorbeeld Leden van de vereniging nog wat extra forumdelen tot hun beschikking hebben. 

  Verder zit er aardig wat kennis verspreid over de verschillende behandelingen. En een voordeel van een forum is, dat gemakkelijker persoonlijke ervaringen gedeeld kunnen worden. 

  Als je nu aan de lichttherapie en zalven zit, dan liggen er gelukkig nog een heleboel behandelingen in het verschiet die verlichting kunnen brengen. De grote lijn zie je in het plaatje. 
  Waar ik zo in eerste instantie aan denk bij psoriasis guttate is de zoutwaterbaden. Heb je daar al eens naar gekeken. 

  Voor het jeuken zou je eens een goede onbewerkte kokosnootolie kunnen proberen. 

  Zomaar een paar gedachten.

  Groet, 
  Jim

 • Re: Even voorstellen

  door » 3 weken geleden


  Ha Jim,

  Dank voor je warme welkom en al je informatie. Het voelt 'goed' om te weten dat er nog veel mogelijkheden zijn. Bij mijn vorige uitbraak moest ik me van de dermatoloog alvast gaan inlezen op fumaarzuur. Maar ik heb nu een andere dermatoloog en die wil het eerst weer met lichttherapie gebruiken. Ik maak weer ruimte voor de lichtbak thuis en we maken er het beste van. Heb de facebookpagina gevonden en natuurlijk volg ik die pagina nu ook.

  Nogmaals: hartelijk dank!

  Groetjes Hennetje

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.