Skip to main content
Dit topic is op slot.

Zoals u gemerkt zult hebben is het toevoegen van plaatjes, b.v. foto's of screenshots niet iets vanzelfsprekends op dit forum, overigens geldt dat voor de meest forums.
De reden hiervoor is dat als het toegestaan wordt om foto's te uploaden, deze zijn meestal van behoorlijke grootte, de ruimte van de vereniging zou daardoor geleidelijk volstromen met gebruikers bestanden.
Gelukkig is het ook niet nodig om bestanden te uploaden omdat we/u heel gemakkelijk gebruik kunt maken van foto's die op een andere plek op het internet geplaatst zijn en vervolgens daarnaar te verwijzen. Er bestaan meerdere plekken op internet waar je gewoon voor niets foto's kunt uploaden en daar vervolgens naar verwijzen.
Denk bijvoorbeeld aan instagram, Google foto's, Flickr of Imgur. En zo zijn er nog meer.

"Maar...." zult u vragen, "Hoe gaat dat dan in zijn werk, hoe moet ik dat doen?". In de volgende posts zullen wij een uitleg plaatsen van hoe dit werkt met Imgur. We kiezen voor imgur omdat dit een tamelijk rechttoe rechtaan site is waar foto's gemakkelijk op geplaatst worden.
Onderstaand een voorbeeld van imgur.


Als u op het plaatje klikt wordt het groter.

Een bijkomend voordeel van plaatsen van foto's niet "op" het forum, maar "buiten" het forum is dat u zelf de volledige controle houdt over de foto('s). Dat wil zeggen, als u de foto van imgur verwijdert, dan zal de foto ook hier uit het forum verdwijnen.

Als u wilt starten met Imgur is de eerste stap om een account aan te maken.
Dat verloopt hetzelfde als bij iedere service waar u een account op aanmaakt.
Er is een knopje "signup" aanwezig en als u daarop klikt verschijnt er een schermpje waarop u uw gewenste inloggegevens kunt invullen.


U ziet dat u ook direct met uw facebook of ander account kunt aanmelden, maar als u dat niet wilt kunt u een naam verzinnen en deze registreren. U krijgt dan een bevestigingsmail en kunt dan gebruik gaan maken van het account door in te loggen.
Vanuit privacy overwegingen is het zelfs verstandig om niet van Facebook gebruik te maken.

Eenmaal ingelogd ziet Imgur er wat onoverzichtelijk uit, maar uiteindelijk hoeft u maar bij één specifiek onderdeel te zijn en dat zijn uw eigen plaatjes die u kunt vinden als u uw eigen account selecteert en dan onder images kijkt.


U ziet dan een overzicht van al uw ge-uploade plaatjes.


Als u nog geen plaatjes heeft is dat natuurlijk leeg. Maar aan de rechterbovenzijde ziet u de groene knop met de tekst ADD IMAGES, die u kunt gebruiken om een foto te uploaden naar imgur.

Het uploaden van plaatjes in Imgur, hoe gaat dat in zijn werk?
Het ligt voor de hand om hiervoor de "Add Images" knop te gebruiken.
Als deze ingedrukt wordt, verschijnt er een pop-up scherm, met meerdere mogelijkheden. Wij gaan er in dit geval, het gemakkelijkste geval, vanuit dat u de foto ergens op uw schijf heeft staan.
Daarom kiezen we hier voor "browse" en Imgur zal een scherm openen waarin u uw schijf inhoud kunt zien.

In het onderstaande voorbeeld ziet u dat ik een foto heb gekozen uit een folder genaamd "Downloads", dat is namelijk de plek waar ik de foto had neergezet.


 Door nu rechtsonder op "choose" of wellicht in uw geval "kies" te klikken, wordt de foto geupload naar Imgur en kunnen we hem daar zien staan.


Nu wordt het zaak om deze post in uw bericht te gaan krijgen.

De eerste stap die u moet doen is erachter zien te komen wat nu de exacte link is naar de locatie van de foto op Imgur. Dit is eenvoudig, u klikt op de foto en het volgende beeld komt tevoorschijn.
U ziet de betreffende foto en daarnaast de verschillende mogelijkheden om naar deze foto te "linken".
Kies voor de aangegeven "direct link". Deze link wijst direct naar het plaatje en dit is de link die we moeten hebben om het plaatje in onze post te krijgen.

 
 
Nu komt het gemakkelijk deel... het plaatje in de post zetten.

We hebben de locatie van het plaatje
https://i.imgur.com/U02gzEJ.png
Nu gaan we dit plaatje in deze post zetten. We doen dat door op de plaats waar het plaatje moet komen, het afbeeldingsicoon in de werkbalk aan te klikken. Gebruik dit afbeeldingsicoon waar de rode pijl naar wijst op de werkbalk:
 
 
Type bij "Bron" de url van Imgur in:
 
 
 
Verander bij afmetingen de breedte naar 500 (de lengte wordt dan automatisch aangepast.
Daarna op OK klikken en het resultaat verschijnt:
 
 
Is het plaatje te groot of te klein, dan kan die makkelijk veranderd worden. Klik op het plaatje en selecteer met de muis één van de 4 hoeken. Hou de linkermuisknop ingedrukt en sleep tot de gewenste grootte is bereikt.
 
Naschrift:

U ziet dat het relatief eenvoudig is om een link naar een plaatje in uw post te zetten. Wellicht dat u de eerste paar keren nog even zit te puzzelen, maar het zal snel genoeg gemakkelijker gaan.
Wat we nu bereikt hebben is dat we gemakkelijk inhoud aan het forum kunnen toevoegen zonder daarvoor de server van Psoriasispatiënten Nederland te belasten.
Mocht u toch nog problemen hebben om een plaatje erin te krijgen, neem dan nog even contact op met het forum team.


Voor de experts. Dit zal jullie waarschijnlijk gemakkelijk afgaan.
De links naar de foto's staan simpelweg in een html [ img src ] tag. Iedere willekeurige plek die linkbaar is en die permanent zichtbaar is vanuit het internet is bruikbaar om foto's neer te zetten.

Behalve Imgur zijn er nog meer sites die zulke diensten aanbieden, de één prettiger dan de ander, gratis en betaald, en bij sommige sites ben je verplicht te registreren.


Ik gebruik Psorinovo

Je hebt geen rechten om te antwoorden op dit topic.
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube