fbpx

Opmerking

Het forum is in alleen-lezen modus.

×
Inhoud voormalig Psorinovo Forum (01 aug 2018)

Het complete forum van de Vereniging Psorinovo is hier terug te vinden (2011-2018). Er kan hier niet meer op de postings gereageerd worden. Als je toch iets zou willen zeggen, plaats dan een nieuw bericht in het nieuwe psoriasispatientennederland.nl/forumc met een link naar het bericht in dit oude forum.

Andere medicijnen dan Psorinovo

  • Jim
  • Jim's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Meer
5 jaren 2 maanden geleden #1802 door Jim
Jim heeft een nieuw onderwerp gemaakt: Andere medicijnen dan Psorinovo
In de markt zijn er natuurlijk ook andere medicijnen dan Psorinovo.
Die noemen we normaal gesproken niet, omdat we hier nu eenmaal de Vereniging Psorinovo vertegenwoordigen en we ons hier richten op de toepassing van Dimethylfumaraten.

Als je een beetje het nieuws volgt dan zijn er flink wat zaken in beweging. Het lijkt erop dat de grote farmacologen het middel DMF ontdekt hebben. Er is immers al de toepassing voor MS, maar ook zie je bij zoeken in Google dat de link gelegd wordt naar Crohn en nog andere ziekten, zélfs HIV.
Wat heel zuur is, is daarbij te constateren dat de farmacologen opnieuw gaan voor alleen maar hun winst. Het gaat om het geld en om de patenten. Daar waar het om zou moeten gaan, de patiënten dat valt buiten het beeld van die grote bedrijven.
Ze willen zelfs via verdragen wereldwijd, b.v. het TTP en TTIP verdrag, nog meer greep krijgen op de markt en het verlopen van patenten uitstellen zodat er langer aan verdiend kan worden. Op zich niet erg als dan het medicijn maar goedkoper zou worden, maar dat zit er niet in.

Intussen is de markt met betrekking tot psoriasis medicijnen ook in beweging. Wij hier in NL hebben gelukkig psorinovo, maar de fransen en engelsen zitten een klein beetje noodgedwongen op andere medicijnen, en dat zijn dan veelal de Biologicals. Er zijn er twee waar heel goede resultaten mee behaald worden. Dat zijn Stelara en Cosentyx.
Het zijn namen die ik u niet wil onthouden, je weet immers maar nooit of je in de situatie komt dat je toch iets anders moet gaan gebruiken. De échte lange termijn effecten van deze biologicals zijn nog niet bekend, althans er is geen historie van meer dan 30 jaar zoals de onze, maar de toepassing lijkt heel veilig te zijn.

GPG/PGP Fingerprint: A306 E7D0 C1B7 A09B 78A3 E8B3 E44F 88EE A502 9544