fbpx

Opmerking

Het forum is in alleen-lezen modus.

×
Inhoud voormalig Psorinovo Forum (01 aug 2018)

Het complete forum van de Vereniging Psorinovo is hier terug te vinden (2011-2018). Er kan hier niet meer op de postings gereageerd worden. Als je toch iets zou willen zeggen, plaats dan een nieuw bericht in het nieuwe psoriasispatientennederland.nl/forumc met een link naar het bericht in dit oude forum.

Paniekaanval bij nieuwste psoriasismiddelen

  • To
  • To's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Psorinovo 15-01-2011
Meer
7 jaren 10 maanden geleden #1389 door To
To heeft een nieuw onderwerp gemaakt: Paniekaanval bij nieuwste psoriasismiddelen
Ha, kregen een proefnummer van Privé (12-12-12) per post. Laat daar nu iets in staan over psoriasis!! (was ook het enige interessante in dit blad ;)

Paniekaanval bij nieuwste psoriasismiddelen
Psoriasis is een chronische huidaandoening die gekenmerkt wordt door grote, rode, schilferende en jeukende plaques op de huid.
Ongeveer 3-4% van de bevolking lijdt aan deze zeer belastende ziekte.
De behandeling van psoriasis bestaat veelal uit de toediening van crèmes met corticosteroïden, het slikken van geneesmiddelen zoals fumaarzuur of methotrexaat, en licht- of lasertherapie Met name bij plekken op de ellebogen, knieën, handen of voeten blijkt lasertherapie met de Pulsed Dye Laser heel veilig en effectief. Helaas zijn er altijd patiënten bij wie geen van deze therapieën soelaas biedt. In die gevallen wordt soms toevlucht gezocht bij de zogeheten biologicals. Dit zijn speciaal ontworpen geneesmiddelen die zich richten op het beïnvloeden van het immuunsysteem. Helaas zijn ook deze medicijnen niet zonder bijwerkingen. Bekende bijwerkingen van biologics zijn de toename van infecties, zoals een bovenste luchtweginfectie of een infectie rondom de inspuitplaats van het medicijn
Een relatief nog onbekende bijwerking, het hebben van paniekaanvallen, werd recent onderzocht in Italië. De onderzoekers keken naar de bijwerkingen van 141 patiënten die met een biological, Infliximab, behandeld waren. 6 van de 141 patiënten kreeg tijdens toediening van een infuus last van paniekaanvallen. Gelukkig bleken deze goed te beheersen. Een eventuele behandeling met kalmerende middelen tijdens de toediening van de biologicals zou de paniekaanvallen kunnen verhelpen.