fbpx

Opmerking

Het forum is in alleen-lezen modus.

×
Inhoud voormalig Psorinovo Forum (01 aug 2018)

Het complete forum van de Vereniging Psorinovo is hier terug te vinden (2011-2018). Er kan hier niet meer op de postings gereageerd worden. Als je toch iets zou willen zeggen, plaats dan een nieuw bericht in het nieuwe psoriasispatientennederland.nl/forumc met een link naar het bericht in dit oude forum.

Bij vrouw sneller een overdosis

  • To
  • To's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
  • Psorinovo 15-01-2011
Meer
7 jaren 10 maanden geleden #1385 door To
To heeft een nieuw onderwerp gemaakt: Bij vrouw sneller een overdosis
Uit De Telegraaf van maandag 3 december 2012

Enkele stukjes uit het stuk: Meer aandacht sekseverschillen medicijngebruik.

Vrouwen verwerken medicijnen anders dan mannen. Toch wordt bij medicijngebruik vrijwel nooit rekening gehouden met sekseverschillen. Dat moet veranderen, vinden deskundigen.
Dit zegt prof.dr.Bart Fauser, hoogleraar voorplantingsgeneeskunde bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

"Hoe medicijnen verswijnen in het lichaam verschilt namelijk tussen de seksen. Dat heeft onder andere te maken met de leverfunctie. Bij vrouwen blijven medicijnen langer in het lichaam, zij krijgen dus sneller een overdosis. Vooral bij bloedverdunners zie je dat vaak gebeuren."

en

"Vrouwen hebben minder lichaamswater dan mannen, ze reageren dus sterker dan mannen op dezelfde hoeveelheid alcohol. En mannen breken alcohol door meer enzymactiviteit sneller af dan vrouwen. Vrouwen worden dus eerder dronken. In water oplosbare geneesmiddelen zouden dus een groter effect op vrouwen kunnen hebben. Ook hebben vrouwen meer vet, dus ze verspreiden geneesmiddelen die in vet oplosbaar zijn over een groter oppervlak en dat maakt de werkzame concentratie juist lager."


Waar het mij om gaat is om die leverfunctie. (To)