fbpx

Psoriasispatiënten Nederland

Gebruikersregistratie
Algemene voorwaarden
Door te registreren accepteert u de Gebruikersovereenkomst.
Annuleren

Uitgelichte artikelen

In memoriam: Andre Cats

Op 8 september jl. bereikte ons het trieste bericht dat oud-bestuurslid Andre Cats eind augustus op 75-jarige leeftijd is overleden

Lees meer

Fotoshoot 2021

Fotoshoot 2021

NU de vijfde publicatie van de fotoshoot!  (direct naar publicatie!)

Van Zeeland en Zuid-Holland tot Friesland, van Noord-Brabant tot Gelderland. Vanuit het hele land kwamen de modellen vrijdag 21 oktober naar Rijsoord voor de fotoshoot "Zie je mij of zie je mijn psoriasis?".

Lees meer

Psoriasis 2022 nr 2 is uit!!

De leden van de vereniging zouden een dezer dagen het tweede nummer van 2022 van het blad Psoriasis op de deurmat moeten vinden. Mocht dat niet het geval zijn, neem dan even contact op met de ledenadministratie!

pn 2022 2 cover

Lees meer

Oproep TOFA-PREDICT studie naar artritis psoriatica

Oproep TOFA-PREDICT studie naar artritis psoriatica

UMC Utrecht gaat een onderzoek starten naar artritis psoriatica. Dit omdat veel patiënten met artritis psoriatica meerdere geneesmiddelen moeten proberen voordat er een behandeling is gevonden die goed aanslaat en geen bijwerkingen geeft.

Lees meer

Vragenlijst mentale klachten

Vragenlijst mentale klachten

Gezocht deelnemers voor een vragenlijst over mentale klachten
Mensen met psoriasis voor een vragenlijst over mentale klachten bij het hebben van een chronische aandoening.

Lees meer

Een onderzoek naar nieuwe meetmethoden om psoriasis in kaart te brengen (CHDR1806)

Een onderzoek naar nieuwe meetmethoden om psoriasis in kaart te brengen (CHDR1806)

Oproep: In kader van het landelijke project Next Generation Immuno Dermatology zijn wij op zoek naar patiënten met matig tot ernstig psoriasis!

Lees meer

Wat betekent Next Generation ImmunoDermatology voor patiënten

Wat betekent Next Generation ImmunoDermatology voor patiënten

Marieke Seyger, dermatoloog aan het Radboud UMC is betrokken bij dit project. De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een grote subsidie van 11,7 miljoen euro toegekend aan het project Next Generation ImmunoDermatology (NGID), in het kader van de Nationale Wetenschaps Agenda, Open Route for Consortia (NWA-ORC).

Lees meer

Groot onderzoek inflammatoire aandoeningen

Groot onderzoek inflammatoire aandoeningen

Op dinsdag 5 april in de Telegraaf: Groot onderzoek naar 6 inflammatoire huidaandoeningen toegekend, waaronder psoriasis en exceem.

Lees meer

Voeding en darmen

Voeding en darmen

We hebben een vragenlijst samengesteld over voeding en darmen om meer inzicht te krijgen in wat voeding betekent voor mensen met psoriasis.

De vragenlijst is bedoeld voor iedereen van zestien jaar of ouder die psoriasis en/of artritis psoriatica heeft.

Lees meer

Campagne de Huid

Campagne de Huid

Vandaag is Campagne De Huid gestart.

Een publicatie van Planet Health, in een katern van de Telegraaf en op hun website Planethealth.nl.

Onderwerp is GPP, gegeneraliseerde pustuleuze psoriasis, een gelukkig wat zeldzamer maar nare vorm van psoriasis.

Lees meer

Hulpmiddel om behandeldoel te bepalen

Hulpmiddel om behandeldoel te bepalen

Samen met twee dermatologen en twee patiëntpartners van Psoriasispatiënten Nederland heeft farmaceutisch bedrijf AbbVie een nieuw hulpmiddel ontwikkeld. Een folder die u helpt om, samen met uw arts, uw behandeldoel en daarmee uw behandeling te bepalen.

Lees meer

Brief aan de minister over Psorinovo

Afgelopen eind februari heeft het bestuur van Psoriasispatiënten Nederland een brief gestuurd aan de minister.

De brief bevat de uitleg van de situatie omtrent de beperking van de uitlevering van Psorinovo tot maar 50 patiënten per maand en de "nood" die dit oplevert voor de vele honderden gebruikers van Psorinovo.

Lees meer

Oproep RTL TV-programma over de huid

Oproep RTL TV-programma over de huid

In een nieuw RTL5 programma volgen we drie zeer deskundige dermatologen die verschillende soorten huidproblemen aanpakken. Worstel jij met akelige huidproblemen? Of maak jij je zorgen over verdachte plekjes, gekke bulten of ernstige eczeem?

Lees meer

Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Psoriasispatiënten Nederland (PN) doet bijna al het werk met vrijwilligers. Heb jij een talent dat je graag wilt inzetten voor mensen met psoriasis? Door jouw inzet draag je bij aan betere informatie en zorg voor mensen met psoriasis. Je kunt vrijwilliger worden, stage lopen, een actie organiseren, helpen met jouw mening, meedoen aan onderzoek of steunen als bedrijf.

Lees meer

Vergoeding lidmaatschap door verzekeraars

Vergoeding lidmaatschap door verzekeraars

Jaarlijks maakt de Patiëntenfederatie Nederland een overzicht van de vergoeding van lidmaatschap van patiëntenorganisaties via de aanvullende verzekering.

Lees meer

Coronavirus

Coronavirus

Het coronavirus (covid-19) staat wereldwijd in de belangstelling. Ook veel mensen met psoriasis en Artritis Psoriatica houden zich ermee bezig.

Op de websites van de NVDV (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) en Reuma Nederland staan aanwijzingen hoe om te gaan met de situatie in Nederland.

Update - 4 januari 2022

Lees meer

Enquête over dimethylfumaraat

Dimethylfumaraat is één van de systemische middelen die we ter beschikking hebben als tussenstap tussen de zalven en lichttherapie tegenover de toepassing van biologics.

Lees meer

Huidzicht 2021

Huidzicht 2021

De tweede editie van het magazine Huidzicht is uitgekomen. Het magazine voor als je psoriasis hebt. Of je het nu pas hebt, of al wat langer. Met goede interviews, informatie, leuke tips en echte patiëntenverhalen. In dit gratis magazine lees je alles over artritis psoriatica, de psychologische kanten van het hebben van psoriasis, psoriasis en intimiteit.

Lees meer

Microbioom webinar voor mensen met psoriasis

Microbioom webinar voor mensen met psoriasis

Wist u dat volgens het Microbiome Center gezondheid altijd met de darm te maken heeft? Vrijwel alle chronische klachten en ziekten zijn verbonden met darmgezondheid. Microbiome Center verzorgt regelmatig webinars om dat uit te leggen aan cliënten: mensen die gezondheid belangrijk vinden of mensen met chronische klachten of ziekten. Het webinar geeft uitleg over de darm, het microbioom, en de invloed op gezondheid. 

Lees meer

PN zoekt bestuursleden

PN zoekt bestuursleden

De afgelopen maanden is het PN-bestuur geconfronteerd met de gezondheidsproblemen van een tweetal bestuursleden. Dit heeft er toe geleid dat zij zich genoodzaakt zagen om tijdelijk of met onmiddellijke ingang hun bestuurstaken voor de PN neer te leggen. Daarnaast heeft ook de voorgenomen opvolger van onze penningmeester besloten om af te zien van deze functie.

Lees meer

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube