Skip to main content

Praktische tips van onze ortho-moleculair therapeut

Een artikel over Psoriasis en Leefstijl door Charlotte Anne, ofwel Lotte.
Lotte is orthomoleculair therapeut, heeft zelf psoriasis en heeft in dit artikel een aantal tips voor u, die u wellicht kunnen helpen de psoriasis een beetje te beheersen.
We kennen Lotte van de fotoshoot in 2022, foto's die nog gepubliceerd gaan worden.
 
Extra bijzonderheid is dat Lotte recent in deze podcast gesproken heeft over haar psoriasis.
 
Psoriasis en Leefstijl: Praktische tips van orthomoleculair therapeut Charlotte Anne
 
Hallo daar, mede-psoriasis ervaringsdeskundige!

Vandaag wil ik je inspireren en praktische tips geven om jouw psoriasis te beheersen door middel van leefstijlaanpassingen.

Als orthomoleculair therapeut heb ik zelf gezien en mogen ervaren hoe leefstijlveranderingen een positieve invloed hebben op de symptomen van psoriasis.

Dit zijn 3 korte tips om mee te beginnen, maar er is nog zoveel meer wat ik je kan vertellen. We moeten ergens beginnen, dus laten we meteen van start gaan!

 • Voeding als medicijn:
  • Weet je dat sommige voedingsmiddelen ontstekingsremmende eigenschappen hebben?
  • Denk aan omega-3-rijke vis, kleurrijke groenten en fruit, en gezonde vetten zoals avocado en olijfolie.
  • Voedingsintoleranties kunnen uitbraken van psoriasis veroorzaken. Daarom kan het handig zijn om voor jezelf uit te vogelen of jij allergiën hebt! Dat kan met verschillende testen.
 • Stressverlichting:
  • Stress kan psoriasisklachten verergeren, dit heb ik zelf ervaren in mijn burn-out. Daarom is het van vitaal belang om stress te verminderen en ontspanning te bevorderen.
  • Probeer ademhalingsoefeningen, meditatie (probeer via deze link een fijne app 30 dagen gratis uit) of yoga om je geest tot rust te brengen.
  • Vergeet niet om tijd vrij te maken voor activiteiten waar je van geniet en iedere dag even te lummelen. Dit zorgt ervoor dat je stressniveau verlaagt.
 • Natuurlijke huidverzorging:
  • Zorg goed voor je huid! Kies voor zachte, natuurlijke huidverzorgingsproducten en vermijd irriterende stoffen. Je huid is als een spons en neemt alles op wat we op de buitenkant smeren.
  • Douche bijvoorbeeld niet te heet, dit droogt de huid uit en smeer je na het douchen in met Shea Butter of amandelolie om je huid te hydrateren.

Als orthomoleculair therapeut en ervaringsdeskundige begrijp ik de impact die psoriasis op je leven kan hebben.

Maar ik wil je aanmoedigen om de regie weer in handen te nemen en jouw psoriasis te beheersen. Onthoud dat elke persoon uniek is, dus wat voor de één werkt, werkt mogelijk niet voor de ander. Experimenteer en ontdek wat het beste voor jou werkt.

Laat psoriasis je niet tegenhouden om voluit te leven! Wees niet bang om uit je comfortzone te stappen en nieuwe dingen te proberen. Jij bent de baas over jouw psoriasis, niet andersom.

Ik sta voor je klaar om je te ondersteunen op jouw reis naar het beheersen van psoriasis. Aarzel niet om contact met mij voor persoonlijk advies en begeleiding.

Je staat er niet alleen voor. Samen kunnen we deze uitdaging aangaan en het leven omarmen, met volle kracht en zonder beperkingen.

Met lieve groet,
Orthomoleculair therapeut
Charlotte Anne
Charlotte Anne logo
Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube