Skip to main content

5 tips voor druilerige dagen

Redacteur: Nikki

Niet alle dagen zijn zonnig en helder, niet in het weer en soms niet in je hoofd. Ik verzamelde 5 tips voor je voor neerslachtige dagen. Voel jij je vandaag somber, neerslachtig of depri? Komt het door je psoriasis of spelen er andere dingen?

  1. Aandacht: check bij jezelf, hoe voel ik me? Waar denk ik aan? Welke aandacht heeft mijn psoriasis nodig op dit moment? Waar liggen mijn grenzen? Waar haal ik energie uit? Sta hierbij stil en deel ze met iemand bij wie je je fijn voelt. Het is belangrijk om er over te praten.
  2. Beweeg: ga iets doen waardoor je beweegt en wat je een fijn gevoel geeft. Maak een heerlijke wandeling buiten, stap op je fiets of zoek op op internet een yoga video.
  3. Rust: stress is één van de factoren die psoriasis kan triggeren, probeer eens een meditatie of een bodyscan om je lichaam en geest te ontspannen. Laat even los wat er allemaal van je verwacht wordt. Het is normaal dat je gedachten afdwalen als je nieuw bent met meditatie, laat jezelf hier niet door ontmoedigen en probeer het nog eens.
  4. Bad: vul een bad met warm (niet te heet) water en voeg etherische olie (zoals lavendel), olie (amandel bijvoorbeeld) en epsom zout (bitterzout) toe. In epsom zit magnesium wat er voor zorgt dat je spieren zich herstellen en zich ontspannen, wat je een betere nachtrust geeft. Magnesium zorgt ervoor dat cortisol wordt afgebroken. Als je langdurig last van hoge cortisolwaarde hebt, wordt je immuunsysteem onderdrukt. Een sterk immuunsysteem is ontzettend belangrijk voor een lichaam met psoriasis. (Mocht je geen bad hebben, kun je wellicht in een emmer of bakje een voetenbadje maken.)
  5. Smeer: smeer je favoriete crème of olie op je huid direct nadat je in bad bent geweest en ga op tijd naar bed, voldoende slaap is ontzettend belangrijk!

Wees niet te streng voor jezelf vandaag! En als het vandaag niet lukt, morgen is er weer een dag.

Nikki blog 3

Ik ben Nikki, opgewekt, positief en ik heb een 
holistische visie op de mens. Ik hou ervan om
 regelmatig een duik in de zee te nemen.

 

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail adres

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

Contactformulier

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

Aanmelden als Lid

Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube