fbpx

Actueel

Op deze pagina vindt u een overzicht van onze nieuwste artikelen. Voor oudere artikelen raadpleegt u ons archief. U kunt daarbij gebruik maken van de zoekfunctie in het hoofdmenu.

Agenda
Op dit moment zijn er geen evenementen in verband met corona. Zodra de situatie weer normaal is, wordt de agenda weer in gebruik genomen.

Gebruikers Enstilar opgelet !!

De verzekeraar VGZ (hieronder vallen: Zekur, Univé, UMC Zorgverzekering, IZA-gemeenten (VNG), Promovendum, National Academic, Zorg & Zekerheid, Zorgdirect, ASR (Ditzo en De Amersfoortse)) heeft ervoor gekozen 

Lees verder

Psoriasis en seksualiteit

Psoriasis en seksualiteit

Psoriasis kan een grote impact hebben op intimiteit en seksualiteit. Bij seksualiteit en intimiteit is aanraking heel belangrijk, en als de huid is aangedaan, is aanraking niet altijd prettig. Jeuk, pijn en schaamte voor zichtbare plekken kunnen intimiteit en het aangaan van relaties in de weg staan. Ook komt psoriasis nogal eens voor in de bilnaad of bij de geslachtsdelen. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de mensen met psoriasis daar ooit last van heeft gehad.

Lees verder

Aftrek van zorgkosten 2021

Aftrek van zorgkosten 2021

De aftrek van zorgkosten over het jaar 2020

Leven met een chronische ziekte of beperking is duur. U hebt bijvoorbeeld extra kosten voor medische zorg, hulpmiddelen, aanpassingen, kleding, reizen, dieetvoeding en nog veel meer. Een deel van die kosten kunt u terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting door de aftrek van zorgkosten. Hoe u dat doet, leest u in dit stappenplan.

Lees verder

Fotoshoot Joyce

Fotoshoot Joyce

Ons vijfde model van de fotoshoot in augustus is Joyce. We stellen haar graag aan u voor. 

Emiel Lops, onze fotograaf, heeft haar prachtig op de foto gezet, u kunt de foto's hier vinden.

Lees verder

Aanvullende vraag en antwoord over vaccinatie

Aanvullende vraag en antwoord over vaccinatie

Update 26-1-2021 betreffende de effectiviteit van het vaccin bij gebruik medicatie. 

Vorige week (11-1-2021) heeft de NVDV, de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie, een lijst gepubliceerd met de meest gestelde vragen en antwoorden voor mensen met een chronische huidziekte.

Heel veel vragen zijn beantwoord. Toch blijven er een paar vragen over die nog wel beantwoording nodig hadden. 

Lees verder

Coronavirus

Coronavirus

Het coronavirus (covid-19) staat wereldwijd in de belangstelling. Ook veel mensen met psoriasis en Artritis Psoriatica houden zich ermee bezig.

Op de websites van de NVDV (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) en Reuma Nederland staan aanwijzingen hoe om te gaan met de situatie in Nederland.

Update - 12 januari 2021

Lees verder

Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Psoriasispatiënten Nederland (PN) doet bijna al het werk met vrijwilligers. Heb jij een talent dat je graag wilt inzetten voor mensen met psoriasis? Door jouw inzet draag je bij aan betere informatie en zorg voor mensen met psoriasis. Je kunt vrijwilliger worden, stage lopen, een actie organiseren, helpen met jouw mening, meedoen aan onderzoek of steunen als bedrijf.

Lees verder

Fotoshoot Miranda

Fotoshoot Miranda

Het vierde model van de fotoshoot in augustus is Miranda. We stellen haar graag aan u voor. 

Emiel Lops, onze fotograaf, heeft haar prachtig op de foto gezet, u kunt de foto's hier vinden.

Lees verder

Psoriasis 2020 nummer 4 is uit!

De leden van de vereniging zouden inmiddels het vierde nummer van 2020 van het blad Psoriasis op de deurmat moeten vinden. Mocht dat niet het geval zijn, neem dan even contact op met de ledendadministratie!

pn 2020 3 cover

Lees verder

Fotoshoot Gerlinde

Fotoshoot Gerlinde

Het derde model van de fotoshoot in augustus is Gerlinde. We stellen haar graag aan u voor. 

Lees verder

Deelnemers online vragenlijst gezocht

Deelnemers online vragenlijst gezocht

Waarom doen we dit onderzoek?
Dit onderzoeksproject heeft als doel om inzichten te krijgen in of en hoe men omgaat met de besluitvorming rondom de behandeling van psoriasis en/of artritis psoriatica. Neemt men de regie in eigen handen of blijft dit bij de arts? Met dit onderzoek willen we de informatievoorziening en ondersteuning van patiënten op het gebied van behandeling en de hierbij te maken keuzes verbeteren.

Lees verder

Fotoshoot Jeannette

Fotoshoot Jeannette

Het tweede model van de fotoshoot in augustus is Jeannette. We stellen haar graag aan u voor. 

Lees verder

Bijwerkingenweek

Bijwerkingenweek

In de week van 2 tot 6 november is het internationale bijwerkingenweek, een campagne op initiatief van Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Medicijnautoriteit CBG en Bijwerkingencentrum Lareb doen namens Nederland mee aan deze jaarlijkse campagne. Tijdens deze week is er aandacht voor het melden van bijwerkingen. Want hoe meer bekend is over de bijwerkingen van medicijnen, hoe veiliger medicijnen gebruikt kunnen worden.

Lees verder

Eerste uitkomsten uit PsoProtect beschikbaar

Eerste uitkomsten uit PsoProtect beschikbaar

PsoProtect, een wereldwijd register, werd opgezet om inzicht te krijgen in de impact die behandelingen voor psoriasis kunnen hebben op het herstel van COVID-19. Het register legt ervaringen van zorgverleners en hun patiënten vast. Inmiddels is er een 1e officieel rapport uitgekomen, met informatie over 374 patiënten met psoriasis en COVID-19 uit 25 landen die werd verzameld in PsoProtect (tot 1 juli 2020).

Lees verder

Uitkomsten vragenlijst psoriasis corona

Ervaringen van patiënten met psoriasis tijdens de corona-epidemie?

psoriasiscoronainfographic
Op 29 oktober zijn de resultaten gepubliceerd van de online vragenlijst naar de gevolgen van de impact van de coronacrisis op de zorg voor mensen met psoriasis. Patiënten ervaarden gevolgen verschillend, afhankelijk van de medicatie. Voor patiënten met de ernstigste vormen van psoriasis waren de gevolgen het meest ingrijpend. Soms moest medicatie worden stopgezet. De online vragenlijst heeft plaatsgevonden in september en oktober 2020 en aan de vragenlijst hebben 563 mensen met psoriasis deelgenomen. Het overgrote deel (86%) heeft langer dan 3 jaar psoriasis.

Veranderende zorg
Veel mensen met psoriasis kregen tijdens de eerste coronagolf met verminderde of veranderende zorg te maken. Deze impact was het grootst voor patiënten met de ernstigste vormen van psoriasis. Deze groep patiënten gaf ook aan bezorgder te zijn en had meer dan patiënten die topische middelen gebruiken te maken met veranderde afspraken met zorgverleners en aanpassing of stopzetting van de medicatie.

Lees verder

Be informed: hoe doe je mee?

Be informed: hoe doe je mee?

Groet elkaar op Wereld Psoriasis Dag met een ellebooggroet.

Lees verder

Be Informed - WPD 2020

Een goed geinformeerde patiënt kan beter omgaan met de zoektocht naar de juiste behandeling en beter omgaan met zijn/haar aandoening. Een goed geïnformeerde zorgprofessional heeft de mogelijkheid om positieve, solide informatie over psoriasis en de behandelmogelijkheden over te brengen naar de patiënt. Een goed geïnformeerde samenleving zal helpen om het stigma te verminderen, discriminatie en uitsluiting van mensen met psoriasis tegen te gaan.  
Zo kunnen mensen met psoriasis ten volle deelnemen aan de maatschappij. 

Hoe plaats ik mijn eigen foto?

 • BE INFORMED: Wat is psoriasis?

  Psoriasis is een veel voorkomende, niet besmettelijke chronische ziekte, die zich uit door plekken op de huid; begrensde rode en zilverwitte schilferige verdikkingen welke gepaard kunnen gaan met jeuk en/of pijn. 30% van de mensen met psoriasis krijgt ook klachten aan de gewrichten; artritis psoriatica. Maar ook psoriasis aan de nagels en onder het haar komen voor.

  Bij psoriasis geeft het immuunsysteem verkeerde signalen af aan de huid, waardoor deze sneller dan normaal nieuwe cellen aanmaakt. Hierdoor wordt de huid sneller vervangen, bij psoriasispatiënten duurt dit slechts 4 tot 6 dagen. Helaas is er voor psoriasis nog geen genezing mogelijk, echter het is wel degelijk te behandelen.

  In Nederland komen er meer dan 450 duizend mensen tenminste één keer per jaar bij de huisarts voor psoriasis. Zo’n 12% hiervan komt hiervoor ook in het ziekenhuis(*). De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2014 psoriasis erkend als een ernstige niet-overdraagbare ziekte waarvoor(*) meer bewustzijn en betere zorg nodig is. 

  BE INFORMED: psoriasis is meer dan alleen de huid

  Psoriasis gaat verder dan de huid. Er zijn veel ziekten die vaker voorkomen bij patiënten met psoriasis, zoals bijvoorbeeld diabetes, overgewicht en hart- en vaatziekten. De kansen op deze comorbiditeiten nemen toe afhankelijk van de leeftijd van de patiënt en de ernst van de psoriasis(*). Het hebben van psoriasis heeft voor veel mensen een behoorlijke impact op de kwaliteit van leven, waardoor patiënten emotionele en psychische klachten kunnen krijgen. Het hebben van een huid die er anders uitziet dan bij anderen, maar ook de stigmatisering door andere mensen helpt daarbij niet. Veel mensen met psoriasis schamen zich voor hun huid, verstoppen deze onder kleding, en als dat niet meer kan, gaan sociale gebeurtenissen en menselijk contact uit de weg. Dit alles met het gevaar van een sociaal isolement, zeker voor patiënten met ernstige psoriasis of psoriasis op zichtbare plekken. 

  Klik hier voor meer informatie over psoriasis.

   

   

  Ons project Fotoshoot psoriasis laat mensen met (zichtbare) psoriasis zien in hun kracht. Dat het hebben van psoriasis niet iets is om je voor te schamen. Dat het laten zien van deze plekken bijdraagt aan meer verdraagzaamheid voor mensen met een andere huid en minder onwetendheid over psoriasis.

  Denise teaser
 • BE INFORMED: Psoriasis is goed te behandelen

  Veel mensen met psoriasis denken onterecht dat er slechts beperkte behandelopties zijn. De laatste jaren zijn er veel nieuwe behandelingen bijgekomen(*). De huisarts en dermatoloog hebben hierdoor veel behandelmogelijkheden. En de ontwikkeling van nieuwe behandelingen gaat nog steeds door.
  Daarnaast is de zoektocht naar de juiste behandeling voor veel patiënten zwaar en belastend. Een goed geïnformeerde patiënt kan beter omgaan met deze zoektocht en in gesprek gaan met de behandelende zorgverlener. Psoriasispatiënten Nederland zal in 2021 middels BE INFORMED Psoriasis is goed te behandelen de huidige behandelmethodes onder de aandacht brengen Dit zullen we o.a. doen door een online campagne en aandacht in de diverse media uitingen.
  BE INFORMED: Een goed geïnformeerde patiënt kan beter omgaan met de zoektocht naar de juiste behandeling.

  Psoriasis is ongeneeslijk, heb je eenmaal psoriasis dan kom je er niet meer van af. Gelukkig is psoriasis wel heel goed te behandelen.
  Voor veel mensen is de juiste behandeling vinden een echte zoektocht. Een zoektocht die veel mensen als zwaar en belastend ervaren. Iedereen heeft zijn eigen psoriasis. Wat voor de één werkt, werkt niet bij de ander. Hierdoor haken ook veel mensen af met hun behandeling. Zo is er ook een grote groep mensen die hun psoriasis niet (meer) behandelt. Behandeling is belangrijk, want zo is gebleken dat mensen met psoriasis gemiddeld vijf jaar korter leven dan mensen zonder de ziekte(*). Bij deze zoektocht naar de juiste behandeling wegen ook de ernst van de psoriasis, de mate van impact op iemands leven, maar ook samen beslissen tussen patiënt en arts mee.

  BE INFORMED: Een goed geïnformeerde patiënt kan beter omgaan met zijn aandoening
  Het is belangrijk dat patiënten goed weten wat de behandelmogelijkheden zijn. Door verschillende behandelingen is psoriasis tegenwoordig goed te behandelen.

  Deze behandelmogelijkheden starten veelal met zalven, crèmes en lotions. Maar ook lichttherapie, tabletten en injecties behoren tegenwoordig tot de mogelijkheden om psoriasis te behandelen. Ook zijn combinaties van behandelingen mogelijk om de behandeling op maat te vinden.
  Een goed geïnformeerde zorgprofessional heeft de mogelijkheid om positieve, solide informatie over psoriasis en de behandelmogelijkheden over te brengen naar de patiënt. Een goed geïnformeerde patiënt is dan een gesprekspartner om te komen tot een gezamenlijke beslissing over de juiste behandeling.

   

  Klik hier voor meer informatie over topische en licht behandelingen
  Klik hier voor informatie over systemische behandelingen
  Leest u liever op papier, dat kan ook: Klik hier voor de brochure behandelingen

   

 • Be informed: betrouwbare informatie en hulpmiddelen

  Be informed: betrouwbare informatie en hulpmiddelen

  Bij Psoriasispatiënten Nederland kan iedereen terecht voor goede betrouwbare informatie over psoriasis en de behandelmogelijkheden. Zo zetten wij ons in voor onze missie: door de bundeling van meerdere medische disciplines bij de behandeling van elke psoriasispatiënt, welke wordt onderschreven door zorgverzekeraar & behandelaars, ontstaat er een eigen persoonsgerichte behandeling, die er op gericht is dat mensen met psoriasis ten volle 100% kunnen blijven functioneren in de maatschappij.

  Een goed geïnformeerde patiënt kan beter het gesprek met zijn arts over behandelmogelijkheden voeren. Daarom informeren wij mensen met psoriasis en/of artiritis psoriatica over psoriasis en de behandelingen. Een aantal informatiebronnen die wij inzetten zijn: 

  Op onze website https://psoriasispatientennederland.nl is er veel informatie beschikbaar. Ook kan je in contact komen met andere patiënten en ervaringen uitwisselen.

  Door ons te volgen via onze social media kanalen en andere uitingen op Facebook, Instagram en Twitter. Via Linkedin informeren wij ook zorgverleners over onze activiteiten.

  Onze brochure behandelingen uit 2019, met een overzicht van alle mogelijke behandelingen.

  Regelmatig doen wij publicaties, zoals het eigen ledenmagazine Psoriasis, welke dit jaar eenmalig gratis aan te vragen is en het gratis magazine Huidzicht. Dit magazine welke is ontwikkeld in een samenwerking met Janssen farmaceuticals zal op 29 oktober bij al onze leden op de deurmat vallen, maar is ook af te halen bij heel veel dermatologen en te downloaden via onze site. 

  Daarnaast werken we samen met zorgbehandelaars aan verschillende hulpmiddelen om patiënten te informeren en meer te betrekken bij hun behandelmogelijkheden, zoals de consultkaart -welke dit jaar gepubliceerd zal worden- en de keuzehulp voor systemische medicatie en zorginstellingen en tips voor telefonische consults.

   

 • Be informed: psoriasis is niet besmettelijk

  Be informed: psoriasis is niet besmettelijk

  Ook in Nederland is er onder de bevolking nog steeds grote onbekendheid over psoriasis. Mensen met psoriasis worden vaak aangestaard of gemeden. Veelal uit onbekendheid. En dat is niet nodig. Graag willen we ook het grote publiek informeren: psoriasis is niet besmettelijk! Psoriasis is niet overdraagbaar door menselijk contact! 

  Een goed geïnformeerde samenleving zal helpen om het stigma te verminderen, discriminatie en uitsluiting van mensen met psoriasis tegen te gaan.  Zo kunnen mensen met psoriasis ten volle deelnemen aan de maatschappij. 

  Uit onderzoek bleek dat gewoon menselijk contact, zoals handen schudden, niet voor iedereen vanzelfsprekend was in contact met mensen met psoriasis. En dat is niet nodig. Psoriasis is niet besmettelijk. Psoriasis is niet overdraagbaar door menselijk contact. 


  Daarom roepen wij deze Wereld Psoriasis Dag 2020 iedereen op elkaar te groeten met een ellebooggroet. Of je nou psoriasis hebt, of niet. 

  Corona veilig met inachtneming van de maatregelen om het coronavirus terug te dringen, met een ellebooggroet. Virtueel op social media. 

  Zodat iedereen weet dat psoriasis niet besmettelijk is! Dus groet de wereld op Wereld Psoriasis Dag met een virtuele ellebooggroet!

  BE INFORMED: DE ELLEBOOGGROET

  Door de coronarichtlijnen geen handen schudden en op afstand blijven, is de ellebooggroet bekend geworden. Veel mensen met psoriasis hebben psoriasis op de gewrichten zoals de elleboog. Voor mensen met psoriasis is de ellebooggroet niet vanzelfsprekend. Durf je met zichtbare plekken op je elleboog deze aan te bieden voor een groet? Of mijd je dit uit angst voor vervelende reacties, vragen of omdat je niet wilt vertellen dat je psoriasis hebt? Maar psoriasis is niet besmettelijk, en niet overdraagbaar van mens tot mens, dus geen belemmering om ook iemand met psoriasis te groeten met een ellebooggroet. Dus groet de wereld op Wereld Psoriasis Dag met een ellebooggroet om iedereen te vertellen dat psoriasis niet besmettelijk is!

  HOE DOE JE MEE?

  Post een foto van jezelf met een ellebooggroet op social media.
  Tag iemand anders met of zonder psoriasis.
  Tag Psoriasispatiënten Nederland @psoriasispn (Facebook en Twitter), @psoriasispatientennederland (Instagram en LinkedIn).
  Gebruik één van de volgende hashtags. #psoriasisisnietbesmettelijk, #PsoriasispatiëntenNederland #bodypositivity, #trotsopmijnhuid #psoriasisisgoedtebehandelen, #WPD2020.

   

   elleboog Jimelleboog ilse

 

Lees verder

Als ik met psoriasis kan leven kan jij dat dan ook?

Als ik met psoriasis kan leven kan jij dat dan ook?

Campagne NVDV Wereld Psoriasis Dag 2020

Op 29 oktober 2020 is de Wereld Psoriasis Dag. Om aandacht te vragen voor deze huidaandoening is de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie in 2016 een initiatief gestart: Omarm Psoriasis. Sindsdien lanceren ze jaarlijks een campagne.

Lees verder

Campagne IFPA WPD 2020

IFPA presents World Psoriasis Day as an annual day dedicated to people with psoriasis and/or psoriatic arthritis. It has been celebrated on October 29 for more than a decade. On World Psoriasis Day, our member associations and their supporters organise activities around the world to raise awareness of psoriasis.

Lees verder

WPD 2020

WPD 2020

WERELD PSORIASISDAG 2020: Be informed

Op donderdag 29 oktober 2020 is het Wereld Psoriasis Dag. Psoriasispatiënten Nederland zet zich op deze dag (en alle andere dagen van het jaar) in om mensen te informeren over psoriasis.

Lees verder

Fotoshoot Denise

Fotoshoot Denise

Na onze fotoshoot van augustus is er weer hard gewerkt om de foto's te verwerken en te voorzien van begeleidende tekst. 

Vandaag stellen we u als eerste Denise voor.

Lees verder

Seniorenwijzer 2020

Seniorenwijzer 2020

Informatief stuk over psoriasis in de Seniorenwijzer

Seniorenwijzer is hét informatieve fullcolour magazine bestemd voor de 50-plusser, met een oplage van 80.000 exemplaren. Het hele stuk lezen kan hier: Psoriasis-hoe-ga-ik-ermee-om.

Lees verder

Fotoshoot 2020

Fotoshoot 2020

We vonden het best wel een beetje spannend vooraf. Ja, wij ook dus ;-) Maar wat was het leuk afgelopen zaterdag 29 augustus bij de fotoshoot!! 

Lees verder

Huidzicht

Huidzicht

In augustus lanceerden we het nieuwe magazine Huidzicht!

In het magazine Huidzicht kom je alles te weten over wat er belangrijk is voor mensen met psoriasis en over de medische vooruitgangen die er in de afgelopen jaren geboekt zijn. Dit magazine is vanaf augustus gratis aan te vragen voor mensen met psoriasis. 

Lees verder

Uitslag enquête over de toediening van methotrexaat

In maart 2020 stond er een korte oproep in blad Psoriasis voor een enquête over het gebruik van methotrexaat middels pillen en injecties voor patiënten met psoriasis i.v.m. het opstarten van een nieuw onderzoek. Ook heeft er een oproep op de website gestaan. Graag vertel ik u over de uitkomsten.

Lees verder

Deelnemers onderzoek gezocht

Deelnemers onderzoek gezocht

Voor mensen met psoriasis en/of Artritis Psoriatica die het medicijn Otezla gebruiken is het mogelijk deel te nemen aan het volgende onderzoek.

Lees verder

Deelnemers medisch onderzoek gezocht

Mensen met Gegeneraliseerde psoriasis pustulosa (GPP), ook wel de ziekte van Von Zumbusch genoemd.

Lees verder

Prof. Dr. Ph. I. Spuls beantwoordt vragen over corona

Prof. Dr. Ph. I. Spuls beantwoordt vragen over corona

Bij veel psoriasis en AP patiënten leven er met de komst van het coronavirus veel vragen en onzekerheden.

Lees verder

Oproep: meld bijwerkingen van medicijnen bij een corona-infectie

Medicijnautoriteit CBG roept patiënten met een corona-infectie op om bijwerkingen van medicijnen te melden. Zowel bij medicijnen voor de behandeling van een corona-infectie, als medicijnen voor andere aandoeningen. Ook zorgverleners die medicijnen off-label voorschrijven of toepassen bij patiënten met covid-19, worden opgeroepen bijwerkingen te melden.

Lees verder

Lees gratis het blad Psoriasis

Maak kennis met de Psoriasispatiënten Nederland en krijg het informatieve blad Psoriasis eenmalig GRATIS thuisgestuurd. Vraag het blad aan voor jezelf of voor iemand die je lief is. Deze aanbieding geldt zolang de voorraad strekt en kan maar 1x per adres worden aangevraagd.

.bladen

Lees verder

Coronavirus:

Coronavirus: "Geen reden tot paniek"

Sinds enkele maanden houdt het coronavirus ‒ om precies te zijn SARS-CoV-2, het virus waarvan je de ziekte covid-19 krijgt ‒ de wereld in zijn greep. Wat betekent dit virus voor mensen met psoriasis en/of artritis psoriatica? We vroegen het dermatoloog David Njoo, werkzaam bij de Ziekenhuisgroep Twente in Hengelo en de Skin & Laser Clinic in Amersfoort.

Lees verder

Interview Leefstijl met Liesbeth van der Rhee

Interview Leefstijl met Liesbeth van der Rhee

Interview met Liesbeth van der Rhee, dermatoloog Huid Medisch Centrum in Amsterdam

In het kader van het onderwerp Leefstijl hebben we twee interviews, het ene staat in ons blad Psoriasis aflevering 1, 2020, met leefstijlcoach Marleen van der Stok, het andere vindt u hieronder en is een interview met Liesbeth van der Rhee. 

Lees verder

Verhoogd risico bij gebruik Xeljanz

Verhoogd risico bij gebruik Xeljanz

Bent u een gebruiker van tofacitinib (Xeljanz)? Dan is dit bericht voor u. 

Patiënten die het medicijn tofacitinib (Xeljanz) gebruiken, hebben risico op stolsels in het bloed (veneuze trombo-embolie). Dit blijkt uit een veiligheidsonderzoek bij een groep patiënten met reumatoïde artritis. 

Lees verder

Lidmaatschap PN vergoed door aantal zorgverzekeraars

Lidmaatschap PN vergoed door aantal zorgverzekeraars

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt het lidmaatschap van de Psoriasispatiënten Nederland via de aanvullende verzekering. De vergoeding varieert per verzekeraar. Aan deze vergoeding zijn wel voorwaarden verbonden zoals het lidmaatschap van de patiëntenvereniging bij een landelijke patiëntenvereniging of platform. Psoriasispatiënten Nederland is aangesloten bij Patiëntenfederatie Nederland en Ieder(in). Indien u voor de vergoeding een bewijs van lidmaatschap voor uw zorgverzekeraar nodig heeft, kunt u deze in de loop van 2020 opvragen bij ons secretaraat. Dat kan eenvoudig via een email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Patiëntenfederatie Nederland zorgt ieder jaar voor een overzicht van zorgverzekeraars die een lidmaatschap van een patiëntenvereniging vergoeden. Klik hier voor het overzicht: https://www.patientenfederatie.nl/images/Vergoeding_lidmaatschap_patientenvereniging_2020.pdf.

 

Lees verder

Zorg voor psoriasispatiënten kan beter

Zorg voor psoriasispatiënten kan beter

De zorg voor mensen met eczeem en psoriasis biedt goede mogelijkheden voor verbetering is de conclusie van het Zinnige Zorg-rapport ‘Systematische analyse Ziekten van huid en onderhuid’ van Zorginstituut Nederland. Samen met patiëntenorganisaties, zoals Psoriasispatiënten Nederland en zorgprofessionals heeft het Zorginstituut deze twee zorgtrajecten geselecteerd voor nader onderzoek. Zinnige zorg wil zeggen: zorg van goede kwaliteit, niet meer dan nodig en niet minder dan noodzakelijk. De patiënt en de zorg die deze nodig heeft, staan daarbij centraal.

Lees verder

Rechten en plichten als psoriasispatiënt

Rechten en plichten als psoriasispatiënt

Ken jij als psoriasispatiënt jouw rechten en plichten? Wanneer je naar de dokter gaat hebben jij en de hulpverlener rechten en plichten. Deze patiëntenrechten zijn vastgelegd in de Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). Het is belangrijk dat je deze kent. Patiëntenfederatie Nederland heeft de belangrijkste rechten en plichten vastgelegd in een ebook. Klik hier voor meer informatie en hier voor het e-book.

 

Lees verder

Als je aandoening in het oog springt

Als je aandoening in het oog springt

Sommige aandoeningen en ziekten zie je meteen, en soms zie je ze nog eerder dan de mens die erachter schuilgaat. Hoe is het om er anders uit te zien dan anderen?

Drie mensen vertellen. ‘In winkels schaamde ik me soms voor de caissières.’

Wij lichten degene met psoriasis, Arwen Pieterse, eruit. 


Bron: Financieel Dagblad, Persoonlijk Magazine, woensdag 24 juli 2019. Met toestemming overgenomen.

Door: Charlotte van Drimmelen

Fotografie: Erik Hijweege voor het FD.

 Download het artikel hier: 

 

Lees verder

Vragen aan de voorlichtster

Onze voorlichtster, Petra Vermeulen, wordt regelmatig gebeld door patienten met de meest uiteenlopende vragen. 

Op het Forum hebben we een plek ingericht waar we deze vragen gaan verzamelen, deze maand ging de vraag over Tattoo's. 

Lees verder

Brochure 2019

Brochure 2019

De nieuwe brochure "Behandelingen van Psoriasis" is beschikbaar. Deze is de uiteraard vernieuwde opvolger van de bekende brochure van voorheen de PVN. 

Alle leden die zich nieuw aanmelden zullen een exemplaar van de brochure toegezonden krijgen. 

Ben u Lid van de PN dan kunt u de brochure hieronder downloaden.

Lees verder

Afdrukken E-mailadres

Contactgegevens

Postbus 278
3860 AG NIJKERK
0858 700 600
(ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur)
Mail

IBAN: NL34INGB0003999397

Voorlichting

Onze voorlichter Petra Vermeulen
beantwoordt kosteloos al uw vragen.
U kunt haar telefonisch bereiken:
0858 700 777
(ma, di, en do: 9.30 - 13.00 uur)

CONTACFORMULIER

Lid worden

Wij zijn een organisatie van en vóór psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze leden en het stimuleren van lotgenotencontact.

AANMELDEN ALS LID
Volg ons in de media

Met ons team vrijwilligers zijn we bijna dagelijks actief op de sociale platforms Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In de nabije toekomst gaan we regelmatig filmpjes plaatsen op YouTube.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube