fbpx

Psoriasispatiënten Nederland

Lezingen over psoriasis

 

Update: Thomas heeft laten weten dat hij ook op 22 februari nog een extra lezing zal geven in de bibliotheek van Utecht. 

Ons bereikte het bericht dat schrijver en ervaringsdeskundige Thomas Petersen naar aanleiding van zijn boek PsoriJakkes enkele lezingen geeft m.b.t. het thema psoriasis. Aangezien wij altijd van harte de ervaringen en opgedane kennis van onze leden ondersteunen vanuit het zichtpunt van het delen van ervaringen met elkaar, vermelden wij hier de locaties en tijden van zijn lezingen. 

Geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Donderdag 16 januari van 10.00u tot 11.30u Stadsbibliotheek Dordrecht
Zaterdag 18 januari van 15.00u tot 16.00u. Bibliotheek Waalwijk
Donderdag 6 februari van 19.30u tot 21.30u Bibliotheek Culemborg
Zaterdag 22 februari van 15:00 utot 16:00u Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum 
Brusselplein 2
Utrecht

 

 


 

 

 

 


Thomas Petersen heeft vanaf zijn 15e jaar last van psoriasis. Sinds een jaar of vijf is hij echter nagenoeg vrij van psoriasis. Hij is inmiddels 47 jaar. Thomas vertelt in zijn boek met enige humor en verschillende voetbalmetaforen hoe hij psoriasis heeft beleefd. Over zijn reguliere en alternatieve middelen die hij in zijn zoektocht allemaal geprobeerd heeft en welk regulier middel (via de dermatoloog) hem uiteindelijk geholpen heeft. Ook de belangrijke aanvullende thema's lifestyle en voeding komen aan bod. Thomas Petersen schrijft verantwoord als ervaringsdeskundige.


Het boek "PsoriJakkes" van Thomas Petersen is te koop via thomaspetersen.nl of bol.com.

Psoriasispatiënten Nederland mag van Thomas één van zijn boeken verloten. De loting heeft inmiddels plaats gevonden en de winnares is geïnformeerd. Zij zal binnenkort het boek in de brievenbus kunnen aantreffen.

Wilt u meer weten over Psoriasis, dan bent u bij onze vereniging aan het juiste adres. Neem voor uw vragen bijvoorbeeld contact op met onze voorlichtster Petra. 

Enquête methotrexaat toediening

Enquête methotrexaat toediening

Wij zijn benieuwd naar uw mening betreffende de toediening van methotrexaat. Daarom vragen wij u deze enquête in te vullen.

Onderzoekster-promovendus Astrid van Huizen van het Amsterdam UMC wil graag een onderzoek starten over de behandeling naar psoriasis met methotrexaat middels pillen of injecties. Methotrexaat is één van de systemische medicijnen die gegeven worden bij psoriasis en Artritis Psoriatica. Voorafgaand aan dit onderzoek wil ze graag wat informatie ontvangen over de wensen van patiënten. Wilt u meewerken door het invullen van deze enquête? Het maakt voor de enquête niet uit of u deze behandeling nog niet heeft gehad, momenteel gebruikt of in het verleden heeft gebruikt. In alle gevallen is uw mening relevant en vragen wij u deze enquête in te vullen.

Lees meer

Corona virus

Corona virus

Het coronavirus (COVID-19) staat wereldwijd in de belangstelling. Ook veel mensen met psoriasis en Artritis Psoriatica houden zich ermee bezig.

Op de websites van  de NVDV (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) en Reuma Nederland, staan aanwijzingen hoe om te gaan met de situatie in Nederland.

Lees meer

Interview Leefstijl met Liesbeth van der Rhee

Interview Leefstijl met Liesbeth van der Rhee

Interview met Liesbeth van der Rhee, dermatoloog Huid Medisch Centrum in Amsterdam

In het kader van het onderwerp Leefstijl hebben we twee interviews, het ene staat in ons blad Psoriasis aflevering 1, 2020, met leefstijlcoach Marleen van der Stok, het andere vindt u hieronder en is een interview met Liesbeth van der Rhee. 

Lees meer

Psoriasis 2020 nummer 1 is uit!

De leden van de vereniging zouden inmiddels het eerste nummer van 2020 van het blad Psoriasis op de deurmat moeten vinden. Mocht dat niet het geval zijn, neem dan even contact op met de ledendadministratie!

pn 2020 1 cover

Zie Magazine voor meer informatie over dit nummer en de eerder uitgekomen nummers.

Lees meer

ALV gaat niet door

ALV gaat niet door

In verband met de uitbraak van het Corona virus, heeft het bestuur besloten om de huidig gekozen datum van de voorjaars-ALV los te laten en te gaan kijken naar een vervangende datum op een later tijdstip.

Aangezien het heel moeilijk is om op dit moment in te schatten hoe de Corona uitbraak gaat verlopen, leggen wij ons nog niet vast op een datum maar kijken we eerst naar de ontwikkelingen.

De ALV gaat dus op 18 april NIET door. 

Lees meer

Informatiemiddag 25 april Assen Geannuleerd

Geacht lid van de Psoriasispatiënten Nederland, 

Als bijlage ontvangt u onze nieuwste digitale periodiek nummer 135. 

In deze periodiek een UITNODIGING voor een informatiemiddag op 25 april in Assen die echter vanwege de Coronacrisis geannuleerd wordt.

Lees meer

Symposium Reumavereniging gaat niet door

Geachte heer, mevrouw,

Het bestuur van de Reumavereniging Gouda en omstreken heeft zojuist besloten dat het geplande, in voorbereiding zijnde, symposium van 4 april 2020 helaas geen doorgang kan vinden.

Lees meer

Onderzoek naar zorg en zorgverleners

Onderzoek naar zorg en zorgverleners

Spin-off van de gastles

Vier derdejaars studenten huidtherapie van de Haagse Hogeschool doen onderzoek naar de zorg en zorgverleners van psoriasis. De huidtherapeut behandelt patiënten met een zieke of beschadigde huid. Huidtherapie is eigenlijk een aanvulling op dermatologie. De studenten volgen momenteel een verdieping vak Chronische ziekte om zich meer te ontwikkelen in de chronische patiënt.

Lees meer

Verhoogd risico bij gebruik Xeljanz

Verhoogd risico bij gebruik Xeljanz

Bent u een gebruiker van tofacitinib (Xeljanz)? Dan is dit bericht voor u. 

Patiënten die het medicijn tofacitinib (Xeljanz) gebruiken, hebben risico op stolsels in het bloed (veneuze trombo-embolie). Dit blijkt uit een veiligheidsonderzoek bij een groep patiënten met reumatoïde artritis. 

Voor meer informatie over deze waarschuwing kunt u kijken op de website van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. 

Lees meer

Gastles Haagse Hogeschool

Gastles Haagse Hogeschool

Gastles 3e jaars studenten Huidtherapie aan de Haagse Hogeschool

Voorlichter Petra heeft op 10 februari samen met patiëntpartner Gonny Tafuni een gastles over psoriasis en Artritis Psoriatica verzorgd.

Psoriasispatiënten Nederland is gevraagd om deze les te verzorgen voor de studenten, omdat deze een waardevolle toevoeging is aan het blok Chronische ziekten wat zij momenteel volgen.

Lees meer

Oproep voor jongeren

Oproep voor jongeren

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar? Of ken jij iemand tussen de 12 en 18 jaar met een zichtbare aandoening? Dan is het Sophia Kinderziekenhuis op zoek naar jou! Voor een onderzoek naar Face IT voor jongeren, een online psychologisch programma, zoeken zij jongeren met een zichtbare aandoening die Face IT voor jongeren willen testen. In de toekomst kan Face IT voor jongeren dan mogelijk ingezet worden om jongeren, die stress ervaren door hun uiterlijk, te helpen. 

Lees meer

Keuzehulpen bij psoriasis

Om u op weg te helpen zijn er twee verschillende keuzehulpen ontwikkeld. De ene keuzehulp gaat over het helpen in het maken van een keuze voor een zorginstelling die voor u de juiste kan zijn, de andere keuzehulp gaat specifiek in op de behandelingen die er voorhanden zijn. 

Klik op één van onderstaande hoofdstukken.

Lees meer